Ердоган заявив, що в Туреччині лікується "понад тисяча" терористів ХАМАС

Новини — Понеділок, 13 травня 2024, 19:05 —

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що на території країни перебувають на лікуванні понад тисяча бойовиків угруповання ХАМАС, яке більшість західних країн визнає терористичним.

Про це він сказав на пресконференції з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом в Анкарі, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Заявивши про понад тисячу бойовиків ХАМАС, які перебувають на лікуванні по всій Туреччині, турецький президент не уточнив, чи брали вони участь у бойових діях проти Ізраїлю.

Коментуючи ескалацію на Близькому Сході, Ердоган укотре підтвердив підтримку ХАМАС, заявивши, що вважає його "рухом опору", а не терористичною організацією. Він також висловив жаль щодо позиції Греції, яка класифікує угруповання як терористичне.

Реклама:
Лідери Греції й Туреччини проведуть зустріч для поліпшення відносин

На це Міцотакіс відповів, що Греція та Туреччина можуть не погоджуватись із усіх питань, пов'язаних із війною в Газі, але можуть погодитися з тим, що насильству має бути покладено край і необхідне довгострокове припинення вогню.

"Пропоную залишитись при своїх позиціях", – додав грецький прем'єр.

Нагадаємо, що Ердоган не вперше висловлює підтримку палестинському угрупованню ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня. Минулого року він назвав бойовиків ХАМАС "визволителями", які борються за свою землю.

Під час переговорів в Анкарі Ердоган і Міцотакіс порушили такі гострі питання, як суверенні права в Егейському та Середземному морях, що важливо для визначення прав на буріння газових свердловин, та політичні рішення щодо розділеного Кіпру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: