Греція ліквідувала банду, що перевозила наркотики з Латинської Америки до Європи

Новини — Четвер, 23 травня 2024, 16:39 —

Грецька влада заявила про ліквідацію міжнародного злочинного угруповання, яке займалося перевезенням кокаїну в морських контейнерах з Латинської Америки до Європи.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

За словами поліції, двоє албанців та двоє греків були заарештовані після багатомісячного розслідування, яке грецькі органи з боротьби з наркотиками й контрабандою розпочали у співпраці з американським Управлінням боротьби з наркотиками (DEA).

Правоохоронці зазначили, що десятки поліетиленових пакетів, що містили понад 210 кг кокаїну, були знайдені й конфісковані в контейнерах з креветками в порту Пірея.

Реклама:

Під час обшуків у будинках та транспортних засобах підозрюваних також вилучили понад 130 тисяч євро, рушницю, набої, мобільні телефони та документи, що стосуються кількості наркотиків та очікуваного прибутку, йдеться в заяві поліції.

На підставі отриманих доказів, за оцінками правоохоронців, злочинна група мала намір отримати незаконний прибуток у розмірі понад 5 мільйонів євро.

Представники поліції повідомили, що наркотики переправлялися з Латинської Америки до європейських країн та Туреччини, а Греція використовувалася як транзитний пункт, так і пункт призначення.

Днями повідомляли, що грузинські правоохоронці виявили більш як півсотні кілограмів кокаїну, який заховали у вантажі бананів з Еквадору.

Останнім часом переховування наркотичних засобів у вантажах з бананами стало поширеним способом переправляти їх у Європу. Торік Іспанія заявила про виявлення рекордної партії кокаїну серед еквадорських бананів.

У Німеччині контрабандний вантаж виявили вже після доставки бананів у супермаркети

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: