64-річного британця підозрюють в роботі на російську розвідку

Новини — Четвер, 23 травня 2024, 17:35 —

Контртерористична поліція Лондона арештувала 64-річного громадянина Великої Британії Говарда Майкла Філіпса за звинуваченнями в сприянні російській розвідці.

Про це, як пише "Європейська правда", британська поліція оголосила 23 травня.

Чоловіка арештували в центрі Лондона ще 16 травня, а нині – офіційно оголосили звинувачення відповідно до Закону про національну безпеку, який діє в Британії з минулого року, у "сприянні іноземній розвідці".

"Країною, якої стосується звинувачення, є Росія", – уточнюється в повідомленні. Поліція, однак, не розголошує подробиць про діяльність, в якій Філіпс нібито брав участь.

Реклама:
Британія бачить пряму загрозу з боку союзу Росії та Китаю

У межах розслідування правоохоронці також здійснили обшуки за двома адресами, пов'язаними з чоловіком.

Філіпс із моменту затримання перебував під вартою в поліції. Очікується, що в другій половині четверга він постане перед Вестмінстерським магістратським судом.

Поліція Лондона наголосила, що арешт Філіпса не пов'язаний з будь-якими іншими нещодавніми звинуваченнями або розслідуваннями – зокрема справою, в якій двох британців звинуватили в допомозі спецслужбам Росії після ймовірного підпалу компанії, пов'язаної з Україною.

У лютому британська влада висунула звинувачення ще одному громадянину Болгарії, який проживає в Англії, в змові з п'ятьма іншими своїми співвітчизниками з метою шпигунства на користь Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: