ЗМІ: У Польщі з'ясовують причетність судді-перебіжчика до антиукраїнських гасел місцевих "ультрас"

Новини — Середа, 8 травня 2024, 13:55 —

Польські спецслужби з’ясували, що суддя з Варшави, який втік до Білорусі, мав тісні зв’язки з футбольними "ультрас", та перевіряють, чи він якось причетний до випадків, коли на трибунах  з’являлися антиукраїнські гасла.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє RMF FM, пише "Європейська правда". 

Спецслужби нібито з’ясували, що суддя Томас Шмідт, який цього тижня з’явився у Мінську як "політичний біженець", мав тісні зв’язки з польськими "ультрас".

Контррозвідка з’ясовує, чи Шмідт зіграв якусь роль у підбурюванні антиукраїнських настроїв у фанатській спільноті.

Реклама:

Зокрема, банери із закликами припинити підтримку України неодноразово з’являлися серед фанатів "Шльонськ Вроцлав". Служби перевіряють, чи Шмідт намагався організувати щось подібне у Варшаві. 

Також спецслужби перевіряють, чи суддя мав якісь контакти з імовірними нападниками на російського опозиціонера Леоніда Волкова у Вільнюсі. Один з них, Максиміліан К., є відданим фанатом "Легії", після його арешту інші фанати виносили на трибуни банер на його підтримку. 

Перевірятимуть також, чи Шмідт був якимось чином знайомий з фанатами, яких впіймали на причетності до перевезень нелегальних мігрантів, що потрапили до Польщі з Білорусі, далі у Західну Європу. 

Як повідомляли, прем'єр Польщі 8 травня заслухає спецслужби через інцидент із варшавським суддею Томашем Шмідтом, який "вигулькнув" у Білорусі та попросив там політичного притулку.

Національна прокуратура Польщі розпочала розслідування стосовно Шмідта за статтею про роботу на іноземну розвідку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: