Від Орбана в Європарламент пройшла угорка з Закарпаття, що обіцяє боротись за меншину

фото
Новини — Вівторок, 11 червня 2024, 10:35 —

Депутаткою Європейського парламенту від партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" обрали Вікторію Ференц родом із Закарпаття.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Від партії Орбана "Фідес" до Європарламенту пройшли загалом 11 депутатів, Ференц була сьомою у списку кандидатів.  

 
Вікторія Ференц

Після обрання Ференц заявила, що з отриманим мандатом "буде намагатися представити реальні прагнення угорців Закарпаття та нинішню складну ситуацію громади найширшій європейській громадськості та європейським політикам".

Реклама:

Вона подякувала за роботу попередній євродепутатці від Закарпаття за списком "Фідес" Андреї Бочкор, яка відома тим, що відкрито просувала російські інтереси у Європарламенті. Зокрема, вона одна з небагатьох євродепутатів відвідувала презентацію "мирного плану" кума Путіна Віктора Медведчука у Страсбурзі.

Напередодні голосування Ференц закликала "підтримувати кандидатів партії миру". Віктор Орбан позиціонував свою політичну силу як чи не єдину, яка прагне "справжнього миру" в Україні та Європі.

Ференц народилася в селі Палло на кордоні зі Словаччиною у місцевій угорській родині, нині живе в Угорщині. Вона є доценткою єдиного угорського інституту на Закарпатті, а сферою її наукових зацікавлень є "проблеми двомовності" та "мовні права".

Ференц розмовляє українською мовою. Зокрема, вона пояснювала,  що, оскільки народилася в Україні, "було природно, що я вивчила також мову, поважаючи країну народження та створюючи можливості для спілкування з українцями, які мене оточують".

Нагадаємо, що в Угорщині на виборах до Європарламенту від опозиційної новоствореної партії "Тиса" перемогла уродженка закарпатського міста Берегово Габріела Гержені зі специфічними спогадами про Закарпаття.

Читайте більше про те, що означають результати євровиборів та чому вони стали історичними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: