Австрійські ультраправі хочуть створення в ЄС посади комісара з "реміграції"

Новини — Вівторок, 11 червня 2024, 20:06 —

Генеральний секретар ультраправої Австрійської партії свободи (FPÖ) Крістіан Гафенекер заявив, що після перемоги на виборах до Європейського парламенту його політсила хоче номінувати від Австрії комісара з питань "реміграції".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ORF.

На пресконференції 11 червня Гафенекер заявив, що вважає дивним наміри Австрійської народної партії, яка зазнала "найбільш нищівної поразки" на євровиборах, висунути свого кандидата до Єврокомісії від імені країни.

На думку генерального секретаря FPÖ, партія "першою перетнула фінішну лінію" і тому має на це право. Гафенекер запропонував кандидатуру Сюзанни Фюрст на посаду "комісара з питань реміграції".

Реклама:
Результати євровиборів в Австрії: ультраправі здобули перемогу

Такої посади в Єврокомісії не існує, а її назва відсилає до поширюваної білими націоналістами теорії змови про  так званого корінного білого населення Європи небілими мігрантами.

Номінація комісара від Австрії – нині цю роль виконує Йоганнес Ган – є відповідальністю федерального уряду і вимагає більшості голосів у нижній палаті парламенту.

Останнім часом у коаліції Австрійської народної партії (ÖVP) та "Зелених" виникли розбіжності щодо цього питання: останні не хочуть дотримуватися умов коаліційної угоди, згідно з якою саме ÖVP повинна мати право пропонувати кандидатуру австрійського комісара ЄС.

Нагадаємо, у сусідній Німеччині заяви австрійського націоналіста Мартіна Зеллнера про необхідність "реміграції" викликали хвилю протестів по всій Німеччині і вдарили по рейтингах ультраправої "Альтернативи для Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: