У Греції скасували дострокове звільнення лідера неофашистів

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 20:57 —

Голова грецької ультраправої партії "Золотий світанок" повернеться до в'язниці після того, як у понеділок рада суддів скасувала його дострокове звільнення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Нікос Міхалолякос був заарештований у своєму афінському будинку після цього рішення і повернеться до в'язниці трохи більше ніж через місяць після звільнення.

Рада суддів постановила, що 66-річний Міхалолякос повинен відбути решту 13-річного терміну ув'язнення за керівництво злочинною організацією, яку звинувачують у скоєнні насильницьких злочинів на ґрунті ненависті.

Реклама:

Минулого місяця інша рада суддів задовольнила прохання Міхалолякоса про дострокове звільнення після того, як він відбув мінімальний термін, передбачений законом. У рішенні також було враховано, що йому вже виповнилося 65 років, що збільшує термін, який формально вважається таким, що він відбув.

Але в понеділковому рішенні, яке було винесено після апеляції прокурора, було встановлено, що Міхалолякос не розкаявся у злочинах, за які він був засуджений, і може знову скоїти злочин, перебуваючи на волі.

У жовтні 2020 року Міхалолякоса та ще п'ятьох колишніх депутатів "Золотого світанку" було визнано винними в керівництві злочинною організацією та засуджено до 13 років позбавлення волі. Інші члени партії отримали менші терміни після п'ятирічного судового розгляду.

"Золотий світанок" був заснований як нацистська група у 1980-х роках і став третьою за величиною політичною партією Греції протягом більшої частини фінансової кризи 2010-2018 років. Пізніше її підтримка зменшилася, і партія не змогла потрапити до парламенту після кризи.

Репресії проти партії почалися після смертельного ножового поранення лівого музиканта в Афінах у 2013 році, за яке соратник "Золотого світанку" був засуджений до довічного ув'язнення.

Грецькі політичні партії та сім'я вбитого музиканта висловили занепокоєння початковим рішенням про дострокове звільнення Міхалолякоса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: