Чеська поліція відпустила іноземців, що напали на українських волонтерів у Празі

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 18:33 —

Іноземці, затримані у зв'язку з насильницьким інцидентом, що стався в суботу на Староміській площі Праги біля стенду на підтримку України, були відпущені поліцією.

Про хід розслідування обставин інциденту у вівторок повідомив прессекретар Муніципальної прокуратури Праги Алеш Цимбала, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

Жодних звинувачень у справі не висунуто.

За словами речника, йдеться про іноземців з громадянством однієї з країн Європейського Союзу. За інформацією Novinky, це були люди з німецьким громадянством. 

Реклама:

Поліція затримала одну людину на місці, інших чотирьох – в аеропорту після вихідних. Поліція допитала їх усіх.

"З оцінки наявних на цей момент доказів не вдалося зробити висновок про кримінальну відповідальність жодної із затриманих осіб. Троє затриманих були звільнені 3 червня після проведення необхідних слідчих дій. Двоє затриманих були звільнені у вівторок", – сказав речник.

Однак поліція та прокуратура продовжують займатися цією справою, оскільки є підозра у вчиненні кримінального правопорушення. Таким чином, справа ще може потрапити до адміністративного органу для вирішення, який може, серед іншого, накласти штраф.

Нагадаємо, 1 червня російськомовні іноземці напали на волонтерів ініціативи Prague Maidan, які збирали гроші на підтримку України.

Відео інциденту стало вірусним у соціальних мережах, на ньому видно, як група російськомовних чоловіків і жінок накинулася на волонтерів і почалась бійка. У якийсь момент чоловік на відео каже німецькою мовою з російським акцентом, що він німець.

У понеділок стало відомо про затримання чотирьох підозрюваних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: