Генсек НАТО не бачить загрози нападу Росії на країни Альянсу

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 14:25 —

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на цей момент не бачить безпосередньої загрози нападу Росії на країни Альянсу.

Про це він сказав під час пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом, повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг зазначив, що наразі Росія глибоко залучена у війну проти України і перекидає туди все більше резервів, в тому числі з районів, що межують з Фінляндією.

"Звичайно, коли бойові дії в Україні закінчаться, вони зможуть відновити ці сили. Але знову ж таки, це не означає, що ми бачимо якусь небезпеку неминучого нападу на будь-якого члена НАТО. Тому що НАТО – це 50% світової військової потужності. НАТО – це найсильніший Альянс, найпотужніша військова сила в світі", – підкреслив генсек Альянсу.

Реклама:

З ним погодився і фінський президент, який зазначив, що найкращий спосіб запобігти війні – це підготуватися до неї.

"Але саму ідею про те, що така країна, як Росія, якимось чином нападе або залякає найбільший військовий альянс у світі, я просто вважаю неправдоподібною", – сказав Стубб.

Низка європейських країн НАТО раніше попереджалаи про ризик агресії РФ у найближчому майбутньому.

Зокрема, голова Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен висловив переконання, що "вікно можливостей" Північноатлантичного альянсу для підготовки до можливого протистояння з Росією зменшилось до двох-трьох років.

Крім того, на думку польського президента Анджея Дуди, Росія може незабаром мати такий військовий потенціал, що зможе напасти на НАТО вже у 2026-27 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: