Друг Путіна Шредер програв ще одну справу щодо позбавлення привілеїв ексканцлера

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 16:08 —

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер програв ще одну судову спробу скасувати рішення про позбавлення його права мати фінансований державою офіс в Бундестазі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

У 2022 році Бундестаг заявив, що Шредер, соціал-демократичний канцлер з 1998 по 2005 рік, більше не виконує обов'язки як колишній канцлер, тому не заслуговує на фінансований державою офіс і персонал, на які він мав право.

Рішення було прийнято на тлі громадського гніву проти Шредера через його відмову дистанціюватися від глави Росії Владіміра Путіна, якого колишній канцлер назвав своїм особистим другом.

Реклама:

Минулого року Шредер програв справу в берлінському адміністративному суді щодо скасування цього рішення. У четвер прессекретар Вищого адміністративного суду Берліна заявив, що Шредер програв справу і тут.

Шредер відвідав російського лідера в Москві у 2022 році і заявив після цього, що Росія хоче вирішити війну в Україні шляхом переговорів. Президент України Володимир Зеленський назвав поведінку Шредера "огидною".

Минулого року Соціал-демократична партія вирішила, що Шредер може залишатися членом партії, оскільки він не порушив жодних партійних правил. Місцевий осередок СДПН намагався виключити його з партії.

Торік Шредера не запросили на святкування 160-річчя СДПН, зокрема, через його візит до російського посольства на святкування 9 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: