Президент Латвії: Перемога України у війні – її членство в ЄС і НАТО

ексклюзив
Новини — Четвер, 6 червня 2024, 18:52 — , , з Риги

Латвійський президент Едгарс Ринкевичс вважає, що перемога України має ґрунтуватись на українській "формулі миру" та передбачати членство країни в Європейському Союзі та НАТО.

Про це він сказав на безпековому форумі Riga StratCom Dialogue у Ризі, відповідаючи на запитання головної редакторки "Української правди" Севгіль Мусаєвої, пише "Європейська правда".

Мусаєва спитала президента Латвії, що саме він має на увазі під перемогою України, про яку згадував у своєму виступі на форумі.

"У мене дуже проста відповідь на ваше запитання. Ми підтримуємо "формулу миру" президента Зеленського. Це перше", – зазначив Ринкевичс.

Реклама:
Міністр оборони Канади: Україну треба підтримувати до перемоги, а не "скільки потрібно"

"Друге – Україна має стати членом ЄС і членом НАТО. Ось що для нас означатиме повна перемога України в цій війні", – додав він.

Раніше "Європейська правда" повідомляла, що західні партнери Києва здивовані зміною позиції України, яка пішла на поступки щодо рішення на майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

В МЗС заперечили поступки інтересами України.

Детальніше читайте у статті Без миру та з компромісами. Які загрози несе Україні саміт у Швейцарії та чи можна їх уникнути.

Також дивіться відео Саміт миру: Є РІШЕННЯ. Документ про Україну, який ухвалять на зустрічі з Зеленським у Швейцарії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: