3 грудня 2014

Інтерв'ю
Спецпредставник генсека НАТО: "Росія не допустить стабілізації в Україні"
Дуже складно уявити собі, що ми підемо на якийсь компроміс в ситуації, коли Росія вторглася до іншої країни та силою відбила частину її території... Ми чекаємо пропозицій від Кремля. Але в жодному разі частиною цього компромісу не стане домовленість про те, що НАТО залишить Україну напризволяще...
Колонки
Мінінформації чи євроінтеграція – різний фінал схожих пропозицій
Відповіді уряду на наше прохання створити орган з євроінтеграції були простими: "не на часі", "війна", "тотальна економія бюджетних коштів". Схоже, на нове "міністерство правди" ці "залізобетонні" аргументи вже не діють... В уряді не виявилося навіть віце-прем'єра з євроінтеграції...
"Південний потік" помер. Хай живе...
Якби "Газпрому" вдалося реалізувати проект South Stream аж до австрійського газового вузла Баумгартен, це перешкоджало би подальшій лібералізації торгівлі на газовому ринку і, швидше за все, призвело б до збільшення цін на газ у регіоні.
Новини
22:51
Ринок ЄС відкритий для якісної української продукції - Томбінський
19:28
До кінця року Україна адаптує до норм ЄС 3 тис. техстандартів та регламентів
Уряд розраховує провести адаптацію до норм ЄС і завершити роботу над 3 тис технічними стандартами та регламентами до кінця року.
19:06
ЄС вивчає можливості надання Україні додаткової фінансової допомоги
Європейська комісія вивчає можливості надання Україні фінансової допомоги в рамках третьої програми макрофінансової допомоги.
18:40
Маккейн звинуватив угорський уряд у здачі суверенітету "фашисту" Путіну. Угорщина викликала посла
Угорський уряд назвав неприйнятними висловлювання сенатора США Джона Маккейна щодо відносин Угорщини з Росією і викликав для пояснень повіреного у справах США Андре Гудфренда.
18:08
НАТО планує розбудувати нові контакти з Росією - Штайнмаєр
За його словами, глави МЗС звернулися до керівництва альянсу "шукати можливостей відбудови контактів на рівні військових експертів".
18:06
ОновленоПрем'єр Швеції анонсував позачергові вибори через урядову кризу
Коаліційний уряд Швеції не знайшов підтримки парламенту під час голосування за бюджет на наступний рік, в результаті чого прем'єр Стефан Льовен оголосив про нові вибори.
17:28
В Держдумі хочуть визнати "агресорами" країни ЄС та США
Відповідно до законопроекту, іноземним юридичним і фізичним особам, зареєстрованим у "країні-агресорі", а також російським юридичним особам, афілійованим або залежним від таких іноземних осіб, забороняється здійснювати на території Росії діяльність з проведення аудиту, надання юридичних та інших консультаційних послуг.
17:13
Мер Лондона заспокоював дебошира на борту малайзійського літака
Мер Лондона Борис Джонсон намагався допомогти бортпровідникам заспокоїти п'яного дебошира на борту літака, який прямував з Куала-Лумпур до Лондона.
16:47
У НАТО не виключають подальшого вторгнення РФ, але військової підтримки не обіцяють
У НАТО не виключають можливості подальшого вторгнення російських військ до України, але жорсткої військової підтримки від альянсу не обіцяють.
15:56
Порошенко: саміт Україна-ЄС відбудеться в кінці січня - на початку лютого
Окрім того, сторони також обговорили можливий візит Порошенка до Брюсселя в середині грудня, в той час, коли відбуватиметься засідання Європейської ради.
15:36
Lufthansa скасувала половину далекомагістральних рейсів через страйк
Пілоти Lufthansa 4 грудня проведуть вже другий страйк за тиждень.
15:33
Фельдшера ЗС Литви підозрюють у шпигунстві на корить Білорусі
В середу в суд передано кримінальну справу, в якій обвинувачення в шпигунстві висунуті проти громадянина Литви, який працював у Збройних силах фельдшером, його підозрюють у шпигунстві на користь Білорусі.
15:08
Російські моряки залишаються у Франції чекати передачі "Містраля" - ЗМІ
"Російські моряки залишаться в Сен-Назері до моменту передачі корабля. Поки що, умовно, до Нового року", - сказав високопоставлений представник "Рособоронекспорту".
14:47
Бельгія визнає Палестину
Бельгія готова визнати Палестину як державу і суб’єкт міжнародного права і таким чином стати другою державою в Європи, яка офіційно визнала Палестинську державу.
14:27
Латвійська армія закупить технологію "зоряних воєн"
Латвійська армія уклала контракт на суму в $1,2 млн з американською Cubic на постачання інтегрованої системи лазерного наведення для індивідуальної зброї Multiple Integrated Laser Engagement System (MILES) для використання в навчальних цілях.
14:25
ФотоВ Швейцарії обрали президента на 2015 рік
Як повідомляється, 54-річна соціал-демократка Симонетта Соммаруга отримала 181 голосів із загальних 210, що вважається відмінним результатом.
13:35
Італійські сепаратисти хочуть бачити Путіна прем'єром Італії
"Між Путіним і Ренці (прем'єр-міністром Італії - Ред.) я завжди виберу Путіна. Я хотів би, щоб Путін вже завтра вранці став головою Ради міністрів Італії", - наголосив лідер італійської опозиційної партії "Ліга Півночі" та член Європарламенту Маттео Салвіні.
13:25
ЄС виділив Україні ще 500 млн євро макрофінансової допомоги
Європейська комісія виділила наступний транш макрофінансової допомоги Україні - в розмірі 500 млн євро.
13:08
Обсяг поставок газу через Словаччину збільшиться до 40 млн кубометрів на добу
12:59
У російських школах Вільнюса проводять обшуки
Співробітники правоохоронних органів Литви проводять обшук у школах Вільнюса у зв’язку з розслідуванням скандалу про участь школярів у воєнізованих таборах РФ.
12:45
У Фінляндії зростає підтримка вступу до НАТО - опитування
Зокрема, наразі членство Фінляндії в НАТО підтримує 30% громадян, в той час як ще рік назад - 21%.
12:21
Країни Балтії хочуть залучити ЄС до боротьби з російською пропагандою
Президенти країн Балтії та Польщі домовилися про пошук нових шляхів у боротьбі з російською пропагандою, зокрема, про залучення фінансових можливостей Євросоюзу для альтернативних програм російською мовою.
11:48
Греція відмовляється виконувати умови кредиторів
Як зазначають джерела, ознайомлені з ходом переговорів, представники "трійки" вимагають від Греції додатково скоротити бюджетні видатки на 2,5 млрд євро наступного року.
11:24
Россільгоспнагляд обмежив ввіз м’яса з ФРН, Угорщини, Італії та Чорногорії
Россільгоспнагляд з 3 грудня ввів обмеження на ввезення м'яса птиці з Німеччини а також рогатої худоби з Італії, Угорщини та Чорногорії.
10:55
Балтійські фермери починають дводенну акцію протесту в Брюсселі
У середу фермери країн Балтії та Фінляндії почнуть в Брюсселі дводенну акцію протесту з вимогою збільшити підтримку молочним господарствам, які зазнали збитків через російське ембарго.
10:48
Росія заборонила поставки фруктів та овочів з Албанії
"Албанія використовувалася як країна прикриття для постачання продукції з країн Євросоюзу через Білорусію і "псевдотранзит" на Казахстан", - сказав керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
10:35
Нова допомога ЄС міститиме чіткіші вимоги щодо реформ - ЗМІ
Незважаючи на те, що Євросоюз підтримує Київ в конфлікті з проросійськими сепаратистами, серед країн ЄС зростає занепокоєння тим що допомога досі не призвела до значних економічних перетворень.
10:04
Лінкявічюс застеріг Захід від потурання бажанню РФ не пустити Україну в НАТО
"Якщо ми створимо враження, що інша країна може диктувати вибір, це завдало би куди більш відчутної шкоди, тому що це був би прецедент, який всі сприйняли б як щось, що само собою зрозуміле, а цього не може бути в принципі", - сказав в Брюсселі литовський міністр.
09:33
Данія - найменш корумпована країна Європи
Аутсайдерми Індексу серед країн ЄС є Греція (71), Румунія (72) та Італія (73).
09:09
Ерлер: членство України в НАТО можливе лише в довгостроковій перспективі
09:07
Пілоти Lufthansa проведуть другий страйк за тиждень
Як зазначається, страйк зачепить міжконтинентальні рейси у період з 4.00 до 23.59 4 грудня.
08:51
У РФ обіцяють вжити заходів у відповідь на посилення присутності НАТО
"Заходи вже вживаються, і вони будуть вживатися. Вони будуть чітко вивірені і засновані на аналізі того, що робить НАТО в цьому регіоні", - сказав постпред Росії при НАТО Олександр Грушко.
08:44
Штайнмаєр хоче новий майданчик для діалогу НАТО з Росією
Після призупинення роботи Ради НАТО-Росія, на думку Штайнмаєра, не вистачає платформи для діалогу, щоб можна було визначити, "чи маємо ми підстави для хвилювання".
08:36
Росія демонструє не силу, а дурість - Грибаускайте
"Це не демонстрація сили, давайте не дозволимо їм цьому радіти - це демонстрація дурості, безвідповідальної поведінки - ось що це таке", - наголосила Грибаускайте.
08:30
РФ постачає озброєння сепаратистам, а її війська все ще в Україні - Керрі
За словами Керрі, РФ перевела кілька сотень одиниць військової техніки сепаратистам на сході України, зокрема, танки, бронетранспортери, а також важку артилерію.