Маккейн звинуватив угорський уряд у здачі суверенітету "фашисту" Путіну. Угорщина викликала посла

Середа, 3 грудня 2014, 18:40

Угорський уряд назвав неприйнятними висловлювання сенатора США Джона Маккейна щодо відносин Угорщини з Росією і викликав для пояснень повіреного у справах США Андре Гудфренда.

Про це повідомляє угорське видання Politics.hu.

Гудфренда викликали у зв’язку з висловлюваннями сенатора Джона Маккейна під час дебатів про призначення нового посла у Будапешті Коллін Белл.

Уряд заявив, що неодноразово просив американських високопосадовців перевіряти факти і перш ніж говорити щось про Угорщину, впевнитись у тому, що це правда.

У своєму виступі у вівторок сенатор Маккейн зазначив, що "Угорщина є важливою країною, де відбуваються погані речі". За його словами, прем'єр Угорщини починаючи з 2010 року централізував владу.

Крім того, він наполягав, що "Угорщина є нацією на грані здачі суверенітету неофашистському диктатору, нацією, яка лягає в ліжко до Володимира Путіна".

В той же час глава МЗС Угорщини Петер Сіярто зазначив, що угорці вже дали відповідь Маккейну своїм голосуванням на виборах.

Крім того, за його словами угорський посол у Вашингтоні контактував зі спіробітниками сенатора і висловив їм свої зауваження.

Нагадаємо, раніше США заборонили в´їзд низці угорських чиновників, які підозрюються в корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: