6 листопада 2014

Статті
НАТО: реанімація Україною
У штаб-квартирі НАТО і за її межами все частіше можна почути про те, що українсько-російський конфлікт став приводом реанімувати організацію... Зараз, в період затвердження національних бюджетів, настає момент істини – чи будуть члени альянсу виконувати домовленості, чи продовжать економити, попри "російську загрозу"...
Львівське печиво на європейський смак. Новий шанс для експортерів
«Після кількох поїздок з’являється бажання повернути – адже грошей вже витратив багато, а результату поки немає. Саме тут треба "дати собі копняка", щоб змусити себе йти далі», – розповідає бізнесмен. Та зняття мит з боку ЄС нарешті поміняло ситуацію...
Новини
20:02
Умов для передачі РФ "Містраля" наразі нема - прем'єр Франції
"Ви знаєте позицію Франції. Наразі умов для доставки в Росію ("Містраля" - Ред.) не виконано", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів.
19:25
Збройні сили Швеції тренуються захищати Стокгольм
Згідно з інформацією, вправи розпочнуться 7 листопада і закінчаться ввечері в суботу 8 листопада.
18:37
ФотоУ Бельгії антиурядові протести переросли в сутички з поліцією
Заворушення виникли поблизу Південного вокзалу, де докери з Антверпена і Гента, а також льєжські металурги, до яких приєдналися десятки молодих людей, що представляють ліві течії, почали кидати в правоохоронців бруківку і підпалювати автомобілі.
18:15
Російський військовий літак знову підняв в небо винищувачі НАТО
Літак зафіксували над нейтральними водами, що не порушує багатосторонні угоди, проте російські літаки, як правило, відмовляються відповідати на запити щодо ідентифікації.
17:36
ЄС розслідує можливу підтримку Люксембургом податкових мінімізаторів
При цьому виключене втручання в хід розслідування голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, який з 1989 по 2009 рік був міністром фінансів Люксембургу і до 2013 - протягом майже 19 років - очолював уряд країни.
17:16
Росія напала на Україну без оголошення війни - глава МЗС Польщі
"Порушено принципи недоторканності кордонів, незастосування сили в міжнародних суперечках, суверенітету держав. Сьогодні складні випробування проходить наш східний сусід - Україна, яка була атакована без оголошення війни", - заявив Гжегож Схетина.
16:20
Заборонений Росією сир роздадуть бідним в Данії
"З тих пір (від часу введення РФ ембарго на продукти харчування з ЄС. - Ред.) нам вдалося знайти інші ринки майже для всіх постраждалих товарів, але невелика частина лишилася, яку не можна з різних причин переоформити або продати", - говорять в компанії.
16:18
Відтік капіталу з РФ – понад $110 млрд через санкції
Чистий відтік приватного капіталу з Росії через санкції та інші несприятливі фактори з початку 2014 року перевищив $110 млрд.
15:49
ОновленоЄС пообіцяв Молдові гроші для виконання асоціації
Підписані документи визначають стратегічно подальшу допомогу Молдові в 2014-2017 роках у здійсненні порядку денного асоціації.
15:05
У ЄС обіцяють відповісти на закон Угорщини про "Південний потік"
"Ми не поділяємо цієї думки, ми вивчаємо ситуацію, і ми не посоромимося вжити необхідні заходи", - сказав директор відділу внутрішнього енергетичного ринку ЄК Клаус-Дітер Боршардт.
15:02
Популярність Олланда у Франції впала до мінімуму
Популярність президента Франції Франсуа Олланда, який знаходиться посередині терміну своєї п’ятирічної каденції, знизилась до рекордного рівня в 12%.
14:21
Росія вже веде війну в Україні – Саріуш-Вольські
До сьогоднішнього дня Росія не зробила нічого, щоб продемонструвати свої наміри знизити напругу в конфлікті на сході України.
14:12
ФотоУ Бельгії - багатотисячні антиурядові протести
Учасники мітингують проти економічних і соціальних реформ, оголошених новим прем'єр-міністром країни Шарлем Мішелем.
13:50
Постачання летальної зброї досі є можливим - інфографіка УКМЦ
Серед країн, що можуть розпочати постачання в Україну летального озброєння, названі також Польща та Франція. Інформація щодо можливих постачань з Франції додатково деталізована. В інфографіці зазначено, що наразі "обговорюється можливість закупки ракет типу 'Екзосет'".
13:33
Німецька залізниця через суд намагається зупинити безпрецедентний страйк
Deutsche Bahn в четвер, 6 листопада, у зв'язку з розпочатим напередодні 100-годинним страйком машиністів подав в суд з розгляду трудових спорів у Франкфурті-на-Майні позов проти галузевої профспілки GDL.
13:25
ЄС не гарантував оплату газу "Нафтогазом"
В Європейській комісії спростували заяви про гарантії ЄС по оплаті російського газу "Нафтогазом" на зимовий період.
13:21
Заморожений конфлікт буде перешкодою для євроінтеграції України - Лінкявічюс
"Заморожений конфлікт буде перешкоджати інтеграції України в європейський простір", - сказав він.
12:56
оновлено60% українців підтримують вступ до ЄС, 50% в НАТО - онлайн-опитування
За вступ України до Євросоюзу проголосували б 60% українців. Крім того, половина респондентів у жовтні проголосували б за вступ України в НАТО.
12:26
Спостерігачі на "виборах" в "ДНР" зізнаються в соцмережах, що їм платила Росія
Чеський журналіст і політик Ладислав Земанек, який брав участь в якості "міжнародного спостерігача" у так званих "виборах" в Донецьку, зізнався на своїй сторінці у мережі Facebook, що його місія була організована і оплачена "російською стороною".
12:25
ЄС розгляне можливість введення нових санкцій проти РФ 17 листопада
Рада ЄС планує обговорити можливе впровадження нових санкцій проти Російської Федерації на своєму найближчому засіданні, яке відбудеться 17 листопада.
12:20
РФ готується до нового вторгнення, санкції пом'якшувати не можна - Лінкявічюс
"Можна припустити, що також йде підготовка подальшого вторгнення в східну Україну, тому попустити віжки або, іншими словами, зменшити тиск, було б великою помилкою", - зазначив він.
12:05
ФОТО. ОновленоВулицями Британії проїхали платформи з опудалами Путіна
З-поміж інших інсталяцій було встановлено опудало Жозе Мануела Баррозу, а вулицями проїхалися платформи з опудалами Володимира Путіна.
11:15
У Німеччині колапс на дорогах через страйк залізничників
Загальна довжина заторів у четвер зранку склала 348 км.
11:01
Російський екіпаж "Містраля" лишиться у Франції до кінця року
"Екіпаж "Владивостока" чекатиме на рішення про передачу корабля не більше двох місяців – до Нового року. Потім моряків доведеться повернути в Кронштадт. Таким є план, але ситуація може змінитись будь-якої хвилини", - сказав співрозмовник агенції.
10:47
Перша українська держкомпанія відкрила представництво в Брюсселі
"Основні завдання брюссельського офісу – тісна взаємодія з представниками Єврокомісії і Європейського енергетичного співтовариства для адаптації українських норм і правил до європейських стандартів", - зазначив президент "Енергоатома" Юрій Недашківський.
10:36
Туреччина погрожує вийти з митного союзу з ЄС
Туреччина може вийти з митного союзу з ЄС, якщо її інтереси не будуть враховуватися під час переговорів ЄС та США щодо вільної торгівлі.
10:19
В Польщі хочуть добудувати пішохідні переходи через кордон з Україною
Рішенням польського уряду від 30 листопада 2013 року Варшава дозволила побудову пішохідних коридорів у вже існуючих дорожніх пунктах пропуску на кордоні з Україною.
09:23
Австралія готується посилити санкції проти Росії
Австралія має намір обговорити з представниками Євросоюзу нові санкції щодо Росії
08:59
Могеріні заявила про невизнання "виборів" в "ЛНР" та "ДНР"
Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила про невизнання "парламентських та президентських виборів" в "ЛНР" та "ДНР" 2 листопада як таких, що суперечать духу і букві Мінського протоколу.
08:41
У Німеччині готуються використовувати газ з резерву через кризу з РФ
Уряд Німеччини має намір вивчити можливості ефективного використання національного резерву природного газу в періоди кризи.
08:35
Президент Грузії запевняє, що буде йти до ЄС та НАТО, попри розвал "Грузинської мрії"
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі звернувся до уряду і парламенту зі спеціальною заявою і закликав їх найближчим часом розглянути питання імплементації угоди про асоціацію з ЄС та пакету заходів по зближенню з НАТО.
08:35
Прем'єр Чехії проти "Південного потоку", який зашкодить Україні
"Якщо Європа намагається допомогти стабілізувати українську економіку ... ми не можемо, з одного боку, підтримувати надання кредитів Україні і з іншого підтримувати проекти, які будуть послаблювати українську економіку в довгостроковій перспективі", - зазначив він.