9 березня 2020

Статті
За два кроки від Гааги: чого чекати від першого суду про збитий Боїнг MH17
Перед самим початком слухань сталося несподіване. Росія взялася за захист одного з військових керівників так званої "ДНР"...
Новини
23:57
Італія іде на карантин: жорсткі обмеження поширили на всю країну
Італія поширює жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки, на територію всієї країни з населенням 60 млн осіб.
18:39
Адвокати Гіркіна та інших бойовиків можуть затягнути розгляд справи про MH17
Бойовики, обвинувачені у причетності до збиття авіалайнера рейсу MH17 російським ракетним комплексом "Бук", можуть затягнути судовий розгляд, якщо спрямують до Нідерландів своїх адвокатів.
17:31
Росія "найняла мережу британців для боротьби з ворогами Путіна" - ЗМІ
Росію звинувачують в наймі мережі британських політиків і консультантів з метою одержання їхньої допомоги у просуванні її злочинних інтересів, а також задля боротьби з ворогами Владіміра Путіна в Лондоні.
16:45
Трамп прокоментував суперечку Росії і Саудівської Аравії
Президент США Дональд Трамп заявив, що суперечка між Саудівською Аравією та Росією щодо нафти є однією з причин падіння ринку.
16:25
В Іраку вбили двох військових США
У північно-центральному Іраку ворожі сили вбили двох військових США, які консультували та супроводжували сили безпеки Іраку у ході місії з ліквідації твердині терористів ІДІЛ у гірській місцевості.
16:18
Прокуратура Нідерландів: бойовики "ДНР" не можуть ховатися за правилами війни
Те, що на території Донбасу 2014 року велися бойові дії, не заважає переслідувати бойовиків у суді, вважає прокуратура Нідерландів.
15:49
Туреччина заявляє, що коронавірус в країні ще не зафіксували
У Туреччині ще не виявляли випадків зараження коронавірусом нового типу.
15:15
Румунія призупинила авіасполучення з Італією
Усі рейси між Румунією та Італією припинені між 9 та 23 березня через спалах коронавірусу, заявив міністр внутрішніх справ Марчел Вела в неділю, 8 березня.
14:58
Польща оголосила санітарний контроль на кордонах з Німеччиною і Чехією
Польща вирішила запровадити санітарний контроль на своїх кордонах з Німеччиною та Чехією, щоб запобігти подальшому поширенню коронавірусу, заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у понеділок.
14:32
Український прокурор по MH17, що не пройшов атестацію, лишається в слідчій групі
Представник України у міжнародній спільній слідчій групі з розслідування катастрофи MH17 (Joint investigation team, JIT), який не має статусу прокурора після переатестації, продовжить співпрацю із Нідерландами.
14:25
Китаю наказали замінити посла в Празі після погроз чеським компаніям
Китай повинен замінити свого посла в Чеській Республіці після того, як посольство Китаю надіслало погрозливий лист чеській владі, заявив прем'єр-міністр Андрей Бабіш.
13:52
фотоВ Італії через коронавірус спалахнули тюремні бунти: 6 загиблих
Шестеро людей загинули під час тюремних безладів в Італії, які виникли на знак протесту проти обмежень, введених для боротьби з коронавірусом.
13:07
У Нідерландах розповіли, як вручили усім бойовикам повідомлення на суд по MH17
Прокуратура РФ підтвердила, що офіційно передала повістку на суд по MH17 лише одному з підозрюваних, але Нідерланди переконалися, що всі четверо знають про проведення суду.
13:03
Підозрюваний у справі MH17 не боїться суду, розкішно живе в РФ і відпочиває у Криму
Росіянин Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), підозрюваний у справі MH17, не боїться судового процесу в  Нідерландах, який стартував у понеділок, та веде розкішний спосіб життя в Росії.
12:20
Коронавірус знайшли у штаб-квартирі НАТО
Співробітник штаб-квартири НАТО в Брюсселі підхопив коронавірус нового типу, через це він та низка його колег перейшли на дистанційний режим роботи.
11:50
Родичі загиблих у катастрофі MH17 вимагатимуть компенсації у бойовиків
Частина родичів загиблих у катастрофі авіалайнера MH17, збитого бойовиками на Донбасі, повідомили суд, що вимагатимуть фінансової компенсації.
11:48
Через коронавірус обмежує діяльність одна з ключових інституцій ЄС
Рада Європейського Союзу, одна з головних інституцій блоку, запроваджує додаткові обмеження у своїй діяльності для боротьби з коронавірусом.
11:20
На судове засідання по MH17 не прийшов жоден з підозрюваних
Суд, що розглядає справу про збиття авіалайнера Малайзійських авіаліній, офіційно визначив присутніх у процесі.
11:19
У Німеччині заражених коронавірусом вже понад 1100
За даними науково-дослідного Інституту імені Роберта Коха, станом на ранок понеділка кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу в Німеччині зросла за добу на 265 і сягнула 1112.
10:58
Перші випадки коронавірусу зафіксували в Албанії
Міністерство охорони здоров’я Албанії у понеділок вранці повідомило про перші підтверджені випадки коронавірусу в країні.
10:39
В Італії від коронавірусу померли 366 людей, понад 6 тисяч – інфіковані
Кількість людей, які померли від коронавірусу в Італії, за день збільшилась на 133 особи і сягнула 366.
10:18
Лікарі в Італії не помітили коронавірус у жінки, яка привезла його в Молдову – син потерпілої
Син громадянки Молдови, яка повернулась з Італії з коронавірусом, відкинув звинувачення прем’єра у безвідповідальності матері та розповів, що вона взяла квиток на літак після того, як в лікарні Італії у неї не підтвердили коронавірус.
09:45
У передмісті Амстердама починається процес у справі про збиття MH17
У понеділок у судовому комплексі Схіпхола, що розташований поблизу аеропорту Амстердама, почнуться перші слухання про збиття Боїнга-777 Малайзійських авіаліній.