9 червня 2018

Статті
Повернення Росії до "Великої сімки": причини і наслідки гучної заяви Трампа
Заява президента Трампа про те, що Росію слід повернути у "Велику сімку", стала несподіванкою лише для тих, хто неуважно слідкує за останніми тенденціями у світовій політиці.
Новини
17:53
Трамп звинуватив Обаму в анексії Криму і знов підтримав повернення РФ в G8
Президент США Дональд Трамп звинуватив адміністрацію Барака Обами у тому, що це вона дозволила Росії анексувати Крим, і знову підтримав повернення Росії до G8.
17:09
Лавров: Росія ніколи не просилась назад у G8
Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив, що Росія ніколи не просила повернути її в G8 і вважає "двадцятку" найперспективнішим форматом на майбутнє.
17:01
"Талібан" вперше за 17 років погодився на перемир’я
Бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" у суботу, 9 червня, вперше з 2001 року оголосили про перемир'я в Афганістані.
15:47
фотоМайже 1000 військових взяли участь у параді до дня народження Єлизавети ІІ
Майже тисяча військових взяли участь у святковому параді Trooping the Colour з нагоди дня народження британської королеви.
15:01
Розенко: Між Україною і Польщею "поборено паростки негативних емоцій"
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко констатує, що між Україною та Польщею діє стратегічне партнерство, всі проблемні питання, пов'язані з історичною пам'яттю, можна врегулювати за допомогою діалогу.
14:45
Депутати Європарламенту закликали українську владу вийти на Марш рівності
35 депутатів Європейського парламенту з ініціативи європарламентарки Ребекки Гармс написали листа до представників української влади із закликом підтримати Марш рівності у Києві та вжити конкретні кроки для захисту ЛГБТ-спільноти.
14:13
Глава МЗС Польщі підтримав негайну зміну скандального закону про Інститут нацпам'яті
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за корекцію скандального закону про Інститут національної пам’яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів та штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.
13:27
Розпочалося будівництво першого газопроводу між Фінляндією та Естонією
У фінському місті Інкоо почалося будівництво фінсько-естонського газопроводу під назвою Baltic connector.
13:05
Путін чекає, що Трамп виконає свою передвиборчу обіцянку щодо Росії
Президент РФ Владімір Путін розраховує на те, що американський президент Дональд Трамп виконає свою передвиборчу обіцянку щодо поліпшення російсько-американських відносин.
12:46
Парубій полетить до США переконувати зупинити "Північний потік-2"
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відвідає Вашингтон, де зі своїми колегами з США, Грузії, Литви та Молдови обговорить питання недопущення реалізації проекту "Північний потік-2".
12:38
Представників польської влади не буде на відкритті мундіалю в Росії
Представники польської влади не візьмуть участі у відкритті футбольного чемпіонату світу в Росії.
12:29
Кремль: обговорюється можливість зустрічі Трампа і Путіна у Відні
Президент Росії Володимир Путін і лідер США Дональд Трамп в ході останньої телефонної розмови обговорювали, що Відень може стати одним з міст проведення їхньої двосторонньої зустрічі.
12:14
фото298 порожніх стільців: родичі жертв MH17 влаштували протест під посольством РФ
Родичі жертв пасажирського літака Malaysia Airlines, збитого в липні 2014 року над Донбасом, провели мовчазний протест перед посольством Росії в Гаазі.
11:42
Британія представила G7 план створення підрозділу реагування на дії РФ
Лідери країн "Великої сімки", які зустрічаються цими вихідними у канадському Квебеку, погодили створення так званого "підрозділу швидкого реагування" для боротьби з ворожими діями інших держав, таких як кібератаки чи отруєння.
11:12
У Києві створили Міжпарламентську асамблею Грузії, Молдови та України
Голови парламентів Грузії, Молдови та України підписали заяву про створення Міжпарламентської асамблеї - консультативної інституції для обговорення питань тристороннього інтересу.
10:48
Сейм Польщі не каратиме депутата, який брехав про побиття українцем поляків
Комісія з депутатської етики Сейму Польщі вирішила не карати депутата від руху Kukiz’15 Томаша Жимковського, який свідомо оприлюднив неправдиву інформацію про нібито побиття українцями поляків у Перемишлі.
10:36
фотоУ Словенії град розміром з тенісний м’яч потрощив автомобілі
Серйозний шторм пройшов Словенією у п'ятницю після полудня, град завбільшки з тенісний м'яч потрощив автомобілі і завдав інших серйозних збитків.
10:24
Країни G7 планують спільно протистояти зовнішнім втручанням у вибори
10:18
Меркель: Росії не буде на самітах G7 без прогресу в Україні
Представники країн Європейського Cоюзу на зустрічі "Великої сімки" в Квебеку погодилися, що Росія ще не виконала умов для повернення до групи країн з розвиненою економікою.