10 вересня 2014

Новини
22:44
ЄС ще думає над введенням у дію санкцій проти Росії
18:56
Лінкявічюс: Російські пропозиції щодо асоціації неприйнятні
"Часи обмеженого суверенітету в Європі минули", - написав він.
17:57
Кров пасажирів рейсу MH17 - на руках російського керівництва - МЗС Британії
"17 липня, безвідповідальність поведінки Росії досягла свого апофеозу зйомки коли літак рейсу MH17 був збитий російською ракетою земля-повітря, що призвело до втрати 298 життів невинних людей", - сказав міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд.
17:39
Комісар, відповідальний за Україну, зізнавався, що "скептичний щодо санкцій"
Навесні комісар скептично висловлювався щодо можливості заморожування російських активів на Заході. "Всім сторонам потрібна деескалація, а жорсткі санкції роблять протилежне", - заявив Ган в інтерв’ю. "ЄС лишається прихильником переговорів (з Кремлем), і це – правильний шлях", - сказав він іншому виданню.
17:33
Штайнмаєр, виявляється, не казав, що є домовленості з Путіним
МЗС Німеччини заявило, що слова його глави Франка-Вальтера Штайнмаєра про домовленості з Росією про відведення військ неправильно переклали ЗМІ.
17:21
Могеріні: З санкціями проти Росії потрібно почекати
"Нам потрібно досягти справжнього консенсусу щодо цього питання. Інакше відсутність єдності буде нашою слабкістю і силою Росії", - заявила вона.
17:19
Франція досягне цільового рівня дефіциту бюджету не раніше 2017 року
Франція зможе досягти цільового рівня дефіциту бюджету у 3% ВВП не раніше 2017 року. Це на два роки пізніше, ніж планувалося.
16:58
"Газпром" спростував скорочення поставок газу до Польщі
У "Газпромі" не підтвердили скорочення обсягів поставок блакитного палива до Польщі.
16:56
Могеріні вважає, що перемир'я в Україні дотримується
"Можливо, такий своєрідний мікс дипломатії, економічних санкцій та діалогу між Києвом та Москвою за посередництва ЄС та США призвів до позитивних зрушень", - відзначила вона.
16:31
Путін обіцяє "адекватні заходи" у відповідь на дії західних країн
"Ми вже багато разів говорили, попереджали, що ми змушені будемо, саме змушені будемо приймати відповідні адекватні заходи з метою забезпечення нашої безпеки", - сказав Путін на нараді.
16:30
Британська політична верхівка просить шотландців не голосувати за незалежність
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон та лідер парламентської опозиції Великобританії Ед Мілібенд скасували свої плани та полетіли до Едінбургу просити шотландців не голосувати за незалежність. До них приєднався віце-прем’єр Нік Клегг.
16:12
Словаччина отримує російський газ у звичному режимі
"Станом на ранок Eustream не зафіксував падіння тиску чи скорочення обсягів газу, транспортованого через станцію Велке Капушани на кордоні з Україною", - говориться у повідомленні компанії.
16:01
ОновленоСуд Парижа виправдав активісток Femen
Суд Парижа виправдав активісток Femen, проти яких було подано позов за акцію у Нотр-Дамі у лютому 2013 року.
15:27
Президент Європарламенту закликає ЄС не переглядати санкції проти РФ
Водночас з огляду на останній розвиток подій на сході України голова Європарламенту вважає доцільним поки що утриматись від впровадження в дію узгоджених нових санкцій проти Росії й подивитись, як поводитиме себе Москва після домовленості про перемир'я.
14:51
Фінляндія вже каже, що санкції проти РФ мають бути впроваджені
"Очевидно, що санкції наберуть чинності в найближчі дні, якщо Росія не докладе більше зусиль, ніж досі", - сказала міністр зовнішньої торгівлі Фінляндії Леніта Тойвакка.
14:41
ОновленоПольща припинила постачання газу в Україну через "Газпром"
Повідомлялося, що цього тижня польська нафтогазова компанія PGNIG зафіксувала зниження поставок російського газу до країни.
14:27
Євромайдан номінували на премію Сахарова
Наразі Європейська народна партія веде переговори з іншими політичними групами, щоб забезпечити максимальну підтримку номінації, яка буде представлена активістами руху Мустафою Наємом, Русланою Лижичко, Єлизаветою Щепетильниковою та Тетяною Чорновол.
14:18
Меркель: санкції проти Росії треба ввести в дію
14:03
Немиря вимагає негайно внести асоціацію до парламенту
"З огляду на інформацію, розповсюджену ЗМІ сьогодні, про чергові вимоги Російської Федерації щодо внесення змін до тексту Угоди, що відтермінує її ратифікацію на невизначений термін, подальші зволікання є неприпустимими", - сказав Немиря.
13:57
Жінки в новій Єврокомісії отримали ключові портфелі
"Це не покращення попереднього результату ( в минулому складі Єврокомісії також було 9 жінок – ред.), але й крок назад. А ризики такі були", - сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.
13:55
Голова ОБСЄ вважає, що з санкціями проти Росії слід почекати
З санкціями ЄС проти Росії слід зачекати, адже зараз не час вводити їх у дію, вважає голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер.
13:12
Оновлено о 13.43ЄК РОЗПОДІЛИЛА ПОРТФЕЛІ. УКРАЇНОЮ ОПІКУВАТИМЕТЬСЯ АВСТРІЄЦЬ
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в середу в Брюсселі оголосив про розподіл повноважень між комісарами від різних країн. Німецький представник Гюнтер Еттінгер отримав "економічний" портфель. Україна входитиме до повноважень австрійця Йоганеса Гана. Розподіл ще має затвердити Європарламент.
12:39
Росія хоче для себе "енергетичних" гарантій в асоціації
Росія пропонує доповнити главу 11 Угоди про асоціацію "Питання, пов'язані з торгівлею енергоносіями".
12:21
ЗМІ: Росіяни вивели на Захід $13 млрд ще до санкцій
Ще в січні-березні цього року, коли українська криза тільки переходила у гостру стадію, росіяни - фізичні особи - майже в півтора рази збільшили активність виведення грошей із Росії.
12:10
РФ хоче, щоб асоціація не заважала Україні інтегруватися в Митний союз
Російська сторона розписала, яким чином слід "підправити" Угоду про асоціацію, що перешкоджає, на переконання РФ, "подальшій участі України в інших, крім ЄС, інтеграційних об'єднаннях".
11:59
Огризко: в НАТО так і не зрозуміли, що таке Росія. Рішення саміту - неефективні
"Наразі з Росією не можна вести діалог про партнерство. Можна говорити хіба що про стримування Росії. Але НАТО, нажаль, досі живе ілюзіями, і декларація саміту альянсу по це свідчить", - переконаний екс-міністр.
11:50
Від НАТО зараз потрібно все, крім членства - Чалий
"Україні сьогодні потрібно, мабуть, не членство, а все, крім членства. Якщо неможливо з боку НАТО надати такий статус, то надати можливості максимального поглиблення відносин - це у наших взаємних інтересах, це реалістично", - сказав Чалий.
11:34
Посол Норвегії: Україна потребує поглиблення відносин з НАТО, але не зараз
"Україна потребує (більш глибокого) особливого партнерства з НАТО, але передумови для цього мають бути створені в Україні", - заявив він.
11:13
Квасневський: Росія ні перед чим не зупиниться, аби дестабілізувати Україну
Росія ні перед чим не зупиниться, аби дестабілізувати політичну та економічну ситуацію в Україні, заявив екс-президент Польщі Олександр Квасневський.
11:02
Lufthansa скасовує понад 100 рейсів у Мюнхені через страйк
В середу німецька авіакомпанія Lufthansa скасувала в аеропорту Мюнхена понад 100 рейсів, серед яких і рейси до Києва, через страйк пілотів.
10:57
Туск подав у відставку
Кандидатом урядової коаліції на посаду нового прем'єр-міністра є маршал Сейму Ева Копач.
10:44
У Росії зростає дефіцит продовольства у зв'язку з санкціями проти ЄС
Замістити брак продовольства на ринку за рахунок внутрішнього виробництва можна лише частково - потенціал зростання завантаження потужностей становить 4%, що дозволить компенсувати тільки 15% імпорту.
10:36
Є домовленості про виведення російських військ і техніки з України - Штайнмаєр
Між Україною і Росією є домовленості, що всі російські солдати і військова техніка мають бути виведені з території України. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок.
10:22
Росія висунула Україні та ЄС свій список змін до асоціації
Москва пропонує Києву і Брюсселю вилучити з їх вільної торгівлі більше 20% товарів. Список цих товарів займає 45 сторінок документа з 60-ти. За оцінками експертів, самі переговори "про внесення змін до УА" займуть приблизно два роки.
10:13
США завершують підготовку нових санкцій проти Росії
Нові санкції стосуватимуться галузі оборони, енергетики та фінансового сектору.
10:06
ЗМІ: німецькі компанії не постраждають від санкцій Росії
Дві третини німецьких компаній, які ведуть бізнес з Росією, не очікують проблем через санкції. Деякі з них заявляють про зростання обсягів торгівлі цього року.
09:59
ЄС закликає США почати експорт нафти і газу в Європу
"Важливо, щоб ми зробили це якомога швидше, тому що, ви, можливо, помітили, що деякі речі відбуваються в Європі" , - сказав єврокомісар під час брифінгу у Вашингтоні.
09:44
ЗМІ: Росія отримає більший доступ до продажу та зберігання газу в Німеччині
Компанія Wintershall, яка є нафтогазовим підрозділом BASF, очікує втілення угоди про обмін активами з "Газпромом" цієї осені.
09:40
Бжезинський: Україні потрібно надати зброю
"Нам потрібно підтримати Україну зброєю. Не для того, щоб напасти на Росію, а заради самозахисту", - заявив Бжезинський.
09:27
МВФ: Криза в Україні позначиться на глобальному економічному зростанні
Глобальне економічне зростання є надто повільним через низку факторів, у тому числі й через нестабільність на сході України, вважає голова МВФ Крістін Лагард.
09:17
Екс-президент Чехії: Україна - штучно створена держава, а Росія діє вимушено
За його словами, частини території України до 1945 року належали Росії, Польщі, Чехословаччині, а також раніше Австро-Угорщині. Україні ж не вистачає сильних зв´язків, які тримали б її разом, вважає Клаус.
08:46
Расмуссен: між Росією та НАТО має бути конструктивне партнерство
Росії вигідно співпрацюіати з НАТО, а не розглядати альянс як потенційного ворога, вважає генеральний секретар організації Андерс фог Расмуссен.
08:37
НАТО боїться брати на себе зобов'язання щодо України
Країни НАТО бояться брати на себе зобов'язання надати допомогу Україні, аби не опинитися в ситуації прямого конфлікту з Росією, вважає директор Інституту міжнародного лідерства Маккейн Курт Волкер.
08:35
Тристоронні газові переговори можуть відбутися 16 вересня у Відні
08:30
Опитування: Греки найбільше незадоволені своєю економікою. Українці - на 4 місці
Три позиції в п'ятірці антилідерів належать країнам, які є найбільшими економіками Євросоюзу. На другій позиції - італійці з показником 96%, ненабагато відстали іспанці (третя позиція, 93%). П'яте місце посіли французи (88%).
07:56
РФ: Ми - в стані холодної війни з США, але не з Європою
"Що стосується Європи, то з її боку я бачу якісь символічні жести, які покликані швидше заспокоїти американців, ніж реально зрушити щось на європейському континенті. При обсязі торгівлі, що наближається до $450 млрд щорічно, для Європи було б самогубством переходити до такої стратегії відносно Росії", - пояснив Пушков