16 липня 2022

Новини
19:34
Грузія отримала статус оперативного партнера НАТО по операції в Середземномор’ї
Тактичні підрозділи берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії успішно завершили чотирирівневу оцінку НАТО, після чого Північноатлантична рада ухвалила позитивне рішення щодо надання Грузії статусу оперативного партнера з операції "Морський страж".
18:54
Глави МЗС Вірменії і Азербайджану провели першу двосторонню зустріч з часу війни в Карабаху
У столиці Грузії Тбілісі сьогодні зустрілися міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану, Арарат Мірзоян та Джейхун Байрамов.
18:10
У Франції та Іспанії продовжують вирувати лісові пожежі, тисячі евакуйованих
Лісові пожежі продовжують вирувати у Франції та Іспанії в суботу, через це тисячі людей були змушені евакуюватися зі своїх будинків.
17:34
Німецька прокуратура розслідує витік даних розвідки про звірства росіян в Бучі
Прокуратура Німеччини проводить розслідування з приводу витоку інформації німецької розвідки про злочини російських військових щодо цивільного населення в Бучі.
16:57
Суд в Гаазі у жовтні може перейти до розгляду по суті справи України щодо "геноциду"
Міжнародний суд ООН у Гаазі восени може почати розглядати по суті справу про звинувачення Російської Федерації у геноциді українців.
16:33
ЄС у річницю збиття MH17 закликає притягнути винних до відповідальності
Загарбницька війна Росії проти України нагадує про події восьмирічної давності, коли в небі над Донбасом був збитий пасажирський літак, і підкреслює необхідність притягнути винних до відповідальності.
15:51
Експрем’єр Британії: епоха домінування Заходу добігає кінця
Експрем’єр Британії Тоні Блер попередив, що ера політичного та економічного домінування Заходу добігає кінця, вказуючи на дії Росії в Україні та зростання Китаю як "другої наддержави" світу.
15:25
Північна Македонія зробила крок до розблокування процесу вступу до ЄС
Парламент Північної Македонії проголосував за укладену за посередництвом Франції угоду, спрямовану на врегулювання суперечки з Болгарією та розблокування шляху до давно назрілих переговорів про членство в ЄС.
14:41
Міністри фінансів G20 не узгодили спільну заяву через розбіжності щодо війни в Україні
На дводенній зустрічі в Індонезії міністри фінансів G20 досягли, як це було названо, "сильного консенсусу" з низки питань, включаючи глобальну продовольчу безпеку, але залишилися розділеними щодо війни Росії в Україні.
13:54
Президент Фінляндії: Туреччина, ймовірно останньою ратифікує наш вступ до НАТО
Президент Фінляндії Саулі Ніїністьо вважає, що можливе зближення Туреччини та Росії не вплине на процес прийняття до НАТО як Фінляндії, так і Швеції.
13:27
Шольц обіцяє, що підвищене використання вугілля і нафти буде тимчасовим
Канцлер Олаф Шольц каже, що рішення Німеччини відновити роботу електростанцій, що працюють на вугіллі та нафті, щоб зменшити дефіцит енергії через війну в Україні, є лише тимчасовим, і його уряд залишається відданим робити все для боротьби з кліматичною кризою.
13:00
"Газпром" звернувся до Siemens за документами для повернення турбіни для "Північного потоку"
Російський монополіст "Газпром" офіційно звернувся до компанії Siemens з проханням надати документи, що дають змогу вивезти турбіну газопроводу "Північний потік".
12:29
Ювелірні вироби з РФ не потраплять під санкції ЄС – ЗМІ
Європейська комісія опублікувала плани заборонити імпорт російського золота, але наразі вона залишає ювелірні вироби поза переліком санкційних товарів.
11:44
Глава МЗС Латвії вимагає пояснень через візит латвійських дітей на фестиваль в Білорусі
Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс вимагає пояснень відповідних установ через організацію візиту вихованців ризької дитячої організації на фестиваль "Слов’янський базар" у Білорусі.
11:20
Глава МЗС Італії: політична криза ставить під загрозу поставки зброї Україні
Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо попередив, що безлад, що охопив уряд Маріо Драгі, загрожує позбавити Україну життєво важливої військової підтримки в її боротьбі з Росією.
10:55
Майже 180 тисяч мешканців Німеччини не мають свого житла
У Німеччині станом на кінець січня цього року близько 178 тисяч осіб проживали у притулках та гуртожитках, а також місцях для тимчасової ночівлі через відсутність власного житла.
10:21
Білий дім: російські урядовці відвідували Іран і оглядали бойові безпілотники
У Білому домі стверджують, що російські урядовці в останні тижні відвідали аеродром в центральному Ірані, де оглядали бойові безпілотники з наміром придбати для використання у війні проти України.
09:58
Республіканці побоюються, що заяви Спартц можуть нашкодити відносинам США і України
Серед республіканців у Палаті представників Конгресу США наростає побоювання, що позиція конгресвумен Вікторії Спартц щодо української влади може нашкодити американсько-українським відносинам у найгірший можливий момент — і що її використовують сили, які прагнуть послабити Західний альянс.
09:30
У Штутгарті скасували концерт пропутінської оперної співачки
Концерт російської оперної співачки Анни Нетребко у Штутгарті скасовано без можливості перенесення дати через відмову земельної компанії нерухомості та будівництва Баден-Вюртемберга.
08:53
У Португалії під час гасіння лісових пожеж розбився літак, пілот загинув
Літак, який боровся з лісовими пожежами на півночі Португалії, розбився в п'ятницю, пілот загинув.
08:33
Британська розвідка: успішні дії сил оборони України сприяли "зменшенню імпульсу" Росії
Скорочення і вирівнювання лінії української оборони дозволило ЗСУ успішно відбивати російські атаки і сприяло "зменшенню імпульсу" загарбників.