17 липня 2022

Новини
22:04
Шольц висловився за відмову від одностайності у рішеннях ЄС щодо зовнішньої політики
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився за відмову від принципу одностайності у зовнішньополітичних рішеннях Євросоюзу.
21:38
Віцепрем’єрка Канади прокоментувала рішення щодо турбіни для "Північного потоку-1"
Віцепрем’єрка Канади Христя Фріланд сказала, що вважає складним, але правильним рішення Канади повернути турбіну для російського газопроводу "Північний потік-1" попри санкції. 
21:09
"Винним - відповідальність": західні посадовці й посли згадують річницю збиття рейсу MH17
Низка посадовців країн Заходу та послів виступили із заявами до восьмої річниці загибелі збитого над Донбасом рейсу "Малайзійських авіаліній" МН17, закликавши притягнути винних до відповідальності.
20:16
Зеленський подякував Трюдо за допомогу, але дорікнув за турбіну для "Північного потоку-1"
Президент України Володимир Зеленський розповів про телефонну розмову з прем’єром Канади Джастіном Трюдо, натякнувши, що центральною темою розмови було рішення щодо турбіни для "Північного потоку", яка обслуговувалася в Канаді.
19:38
В Італії через страйк працівників авіагалузі скасували сотні рейсів
В Італії скасували сотні авіарейсів через страйк, оголошений працівниками галузі.
ДайджестУкраїнський літак розбився у Греції, македонці розблокували ЄС, пожежі в Європі: все за вихідні
18:44
Для частини Франції оголосили найвищий рівень попередження через екстремальну спеку
Для усієї південно-західної Франції на узбережжі Атлантичного океану на 17-18 липня оголосили найвищий, червоний рівень попередження через екстремальну спеку.
18:07
Канадські парламентарі просять уряд пояснити передачу турбіни для "Північного потоку"
Комітет із закордонних справ Палати громад парламенту Канади вирішив попросити про пояснення двох міністрів у зв’язку з рішенням уряду передати Німеччині турбіну для російського газопроводу "Північний потік-1", попри санкції. 
17:41
У Тбілісі змінять формат підтримки біженців з України
У мерії Тбілісі оголосили, що з кінця липня змінять формат підтримки українців, які переїхали до Грузії через війну, і зупиняють програму забезпечення житлом.
17:17
Стало відомо про ще одного британця у російському полоні
У російський полон потрапив громадянин Британії Джон Хардінг, який останніми роками був парамедиком у лавах полку "Азов".
16:34
Російські перевізники досі намагаються возити підсанкційні товари через кордон Латвії
На латвійській митниці повідомляють, що після набрання чинності новими обмеженнями щодо ввозу до РФ певних товарів регулярно виявляють водіїв, які намагаються обійти заборону.
16:01
Низка країн Європи продовжують боротися з пожежами на тлі екстремальної спеки
Низка країн Європи, зокрема Франція, Іспанія, Греція продовжують боротися з лісовими пожежами, які ускладнюються спекою. 
15:22
Директорці мистецької виставки у Німеччині довелось піти з посади через антисемітський мурал
Директорці відомої мистецької виставки Documenta довелося звільнитися через скандал з представленим на ній твором з антисемітськими мотивами.
14:47
фотоЕстонські військові побували на Київщині та зустрілися із Залужним
Делегація Сил оборони Естонії на чолі з командувачем генерал-лейтенантом Мартіном Геремом здійснила візит до України, де зокрема відвідала зруйновані російською армією міста на Київщині та зустрілася з українським військовим командуванням.
14:30
Співачка з Литви, яка виступила на фестивалі Лукашенка, заявила, що "музика з війною не пов’язана"
Співачка з Литви Біруте Петрикіте взяла участь у музичному фестивалі "Славянский базар" у Білорусі, на якому виступав зокрема Аляксандр Лукашенко – але не вважає, що зробила щось погане.
14:12
Бізнес, місцева влада і профспілки Італії просять прем’єр-міністра не йти у відставку
Мери низки міст Італії, а також бізнес-асоціації та профспілки у вихідні звернулися до італійського прем’єр-міністра Маріо Драгі з проханням переглянути своє рішення піти у відставку – вони побоюються економічних наслідків такого кроку.
13:52
Ексзаступник глави спецслужби Грузії передав докази фальсифікацій останніх місцевих виборів – адвокат
Ексзаступник глави Служби державної безпеки Грузії Йосиф Гогашвілі перед затриманням у Тбілісі встиг передати документи, які нібито свідчать про фальсифікацію останніх місцевих виборів у країні восени 2021 року.
13:36
У Сербії визнали, що візит Вучича до Хорватії не погоджували, але все одно готують заходи у відповідь
Міністр закордонних справ Сербії Нікола Селакович у неділю оголосив, що вручив главі посольства Хорватії ноту протесту через відмову пропустити сербського президента Александара Вучича, й анонсував контрзаходи Белграда у відповідь.
13:15
Росія втратила 50 тисяч військових загиблими й пораненими – оцінка Британії
За оцінками британських військових, Росія втратила понад 30% наступального потенціалу наземних сил, що дає "абсолютну впевненість" українським Збройним Силам, що вони переможуть у війні.
12:54
фотоУ музеї Швейцарії з’явився перший аудіогід українською мовою
У художньому музеї (Kunstmuseum) швейцарського міста Базель в суботу було презентовано українськомовний аудіогід – це перший заклад культури Швейцарії, який долучився до цієї ініціативи.
12:37
Болгарія і Північна Македонія підписали протокол, який має розблокувати рух Скоп’є до ЄС
Глави МЗС Болгарії та Північної Македонії – Теодора Генчовска і Буяр Османі – в неділю підписали двосторонній протокол про втілення дорожньої карти, яка відкриває для Скоп’є шлях до початку переговорів про вступ до ЄС.
12:18
У Бундестазі вимагають від Шольца детально розповісти про допомогу Україні
Депутатка Бундестагу від Вільному демократичної партії Марі-Аґнес Штрак-Ціммерман звернулася до канцлера Німеччини Олафа Шольца з вимогою провести конференцію, щоб докладно розповісти про вже надану й заплановану допомогу Україні.
11:58
Дипломатичний скандал на Балканах: президенту Сербії відмовили у приватному візиті до Хорватії
Хорватія відмовила президенту Сербії Александару Вучичу в приватному візиті до хорватських міст Ясеновац і Пакрац, після чого Белград пригрозив заходами у відповідь.
11:37
У Німеччині кажуть, що газу на зиму поки не вистачає, але його ціна стабілізувалась
Очільник Федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер вважає, що ціни на газ у країні стабілізувались і рости більше не буде, але нинішніх запасів блакитного палива не вистачить для зимового сезону.
11:16
фотоПосольство РФ у Швейцарії погрожує судом газеті, яка опублікувала мем про Путіна-клоуна з ЛГБТ-прапором
Посольство Росії у Швейцарії погрожує подати до суду на швейцарську газету Neue Zurcher Zeitung, яка опублікувала матеріал із мемами на російського президента Владіміра Путіна та Володимира Зеленського.
10:58
У Канаді порівняли участь Росії у G20 з "присутністю палія на зустрічі пожежників"
Віцепрем’єрка і міністерка фінансів Канади Христя Фріланд засудила присутність Росії на зустрічі глав міністерств фінансів "Групи двадцяти" на індонезійському Балі.
10:41
В МЗС до роковин збиття МН17 закликали притягти до відповідальності винних
Міністерство закордонних справ України на восьмі роковини збиття літака рейсу МН17 висловило підтримку міжнародному розслідуванню катастрофи й наголосило на необхідності притягти винних до відповідальності.
10:24
Аварія українського літака в Греції: на базі консульства створено оперштаб – МЗС
У зв’язку з аварією українського літака Ан-12 у Греції за дорученням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби було створено оперативний штаб на базі консульства України в грецьких Салоніках.
10:15
Український літак, який розбився у Греції, віз оборонний вантаж до Бангладеш – Міноборони Сербії
Міністр оборони Сербії Небойша Стефанович у неділю підтвердив, що український літак Ан-12, який зазнав аварії у Греції, перевозив оборонну продукцію сербського виробництва.
10:04
фотоУ Будапешті протестували проти уряду Орбана через непопулярні економічні заходи
Близько тисячі угорців у суботу влаштували акцію протесту проти політики чинного уряду Віктора Орбана.
09:41
Одна з головних претенденток на посаду Джонсона розповіла, що зробить для України в разі перемоги
Молодша міністерка торгівлі Великої Британії Пенні Мордонт, яка претендує на посаду лідера Консервативної партії, обіцяє посилити допомогу Україні та співпрацю з ЄС і США в разі обрання.
09:23
Перевізник підтвердив загибель екіпажу українського літака, що розбився в Греції
Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович у неділю підтвердив загибель вісьмох членів екіпажу літака Ан-12, який розбився у Греції.
09:16
Санкції проти Росії працюють, але для бажаного ефекту знадобиться багато часу – Боррель
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав європейців до "стратегічного терпіння" на тлі зростання цін, викликаного запровадженням санкцій проти Росії.
08:48
Росія непокоїться через майбутній наступ України на півдні – британська розвідка
На тлі заяв і кроків українських Збройних Сил з деокупації південних регіонів Росія почала посилювати свої оборонні позиції та стягувати додаткові сили й військову техніку.
08:38
виправлено 13:25Командувач авіації Британії: ми готові до війни з Росією
Командувач Королівськими військово-повітряними силами Великої Британії Майк Віґстон заявив, що британські військові літаки й пілоти готові до війни з Росією, якщо вона становитиме загрозу Лондону або його союзникам.
08:16
фото, відеоУ Греції розбився український літак з боєприпасами
Біля міста Кавала, що на півночі Греції, в ніч проти неділі розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Йорданії, перевозячи боєприпаси.