У ФРН нададуть привілеї власникам електромобілів

Четвер, 25 вересня 2014, 11:22

24 вересня федеральний уряд Німеччини схвалив закон про електромобілі, який надає значні переваги їхнім власникам. Закон поширюється на власників автомобілів з енергетичними батареями, а також на так звані "зелені" авто, які можна заряджати, та на авто з тепловими елементами.

Про це пише EurActiv.

Серед позитивних сторін документа – привілеї власникам електромобілів на парковках та дозвіл користуватися дорогами для громадського транспорту.

Зокрема, згідно з документом, муніципалітети будуть зобов’язані виділяти спеціальні місця для таких авто на парковках, які будуть для них безкоштовними. Місцева влада також зможе надати дозвіл їхнім власникам на проїзд дорогами для автобусів, якщо "зелені" авто матимуть належне маркування.

"Цим законом ми створюємо додатковий привід для розвитку індустрії електромобілів", - пояснив міністр транспорту ФРН Александр Добріндт.

"В майбутньому місцева влада зможе сама вирішувати яким чином просувати ідею використання електромобілів, а їхні продажі продовжуватимуть зростати", - додав він.

Автомобільна індустрія підтримала цю законодавчу ініціативу. В асоціації автомобільної індустрії ФРН зазначили, що новий закон піде на користь національному виробнику.

"В жодній іншій країні немає такого широкого вибору електромобілів. Німеччина очолює список країн-виробників "зелених" авто", - зазначив голова асоціації  Маттіас Віссман.

Проте фракція "зелених" розкритикувала новий закон.

"Він (міністр транспорту ФРН. – Ред.) робить недостатньо та йде хибним шляхом. В якості пріоритету у нього підтримка виробництва позашляховиків з електродвигунами німецького виробництва. Таким чином неможливо знизити негативний вплив шкідливих викидів у повітря", - заявив речник фракції "зелених" у Бундестазі Стефан Кюн.

Закон набере чинності на початку 2015 року та діятиме протягом 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.