29 лютого 2020

Новини
17:45
фотоГлава УПЦ (МП) Онуфрій очолив масштабний протест сербської церкви в Чорногорії
Тисячі людей вийшли в суботу у столиці Чорногорії Подгориці на протест Сербської православної церкви проти закону, який, як вони побоюються, позбавить СПЦ церковної власності, а очолював ходу митрополит УПЦ (МП) Онуфрій.
16:44
Коронавірус: Франція заборонила масові заходи у закритих приміщеннях
Франція заборонила всі заходи у закритих приміщеннях за участю понад 5 тисяч людей в зв'язку з побоюваннями з приводу поширення нового коронавірусу.
16:25
Австрія готова захищати кордони ЄС і свій власний від біженців
Австрія готова посилити охорону кордонів ЄС та свого власного кордону на тлі ризику початку нової міграційної кризи.
15:56
США і "Талібан" підписали історичну угоду, щоб закінчити війну в Афганістані
Сполучені Штати у суботу підписали мирну угоду з "Талібаном", метою якої є припинити вісімнадцятирічне кровопролиття в Афганістані та повністю вивести американські війська з країни.
14:59
"Китайці їдять живих мишей": слова італійського губернатора обурили Пекін
Губернатору регіону Венето, який є одним із найбільш постраждалих від коронавірусу, довелось вибачатись за слова про "китайців, які їдять живих мишей" після критики Пекіна.
14:17
Російські пропагандисти обіцяють перший за 11 років приїзд Путіна в Молдову
Російське пропагандистське агентство Sputnik Молдова повідомило можливий візит президента РФ до країни – перший за 11 років.
13:59
Пентагон замовив виробництво другої партії Javelin для України
Пентагон уклав новий контракт з групою компаній Raytheon/Lockheed Martin Javelin JV на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для країн-партнерів, серед яких – Україна.
13:36
фотоМігранти проривають кордон ЄС: грецька поліція застосувала сльозогінний газ
Грецька поліція знову застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати стосовно мігрантів, які зібралися на її кордоні з Туреччиною і вимагали пустити їх на тлі загострення кризи в Сирії і "відкриття кордонів" Туреччиною.
12:51
Ердоган сказав Путіну "відійти з дороги" в Сирії
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розповів, що під час телефонних переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним сказав російському лідеру не втручатися у конфлікт турецьких сил і режиму Асада в Ідлібі.
12:28
Ердоган: Туреччина відкрила кордон в ЄС для сирійських біженців
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив, що Туреччина відкрила кордон для біженців, які хочуть потрапити до ЄС, на тлі загострення ситуації в сирійському Ідлібі.
11:49
Люксембург став першою країною світу з безкоштовним громадським транспортом
Люксембург від суботи, 29 лютого, запроваджує безкоштовний проїзд у громадському транспорті - автобусах, трамваях і приміських потягах.
11:07
Пристайко прокоментував повідомлення ЗМІ про візит Трампа і Джонсона в Україну 8 травня
Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив про відсутність офіційних підтверджень повідомлення The Guardian про можливі візити в Україну 8 травня президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.
10:49
відеоТуреччина заявила про вбивство 56 сирійських військових
Міноборони Туреччини заявило, що збройні сили країни знищили 56 солдатів армії Башара Асада на північному заході Сирії.
10:32
Парламентські вибори у Словаччині: словаки можуть повалити багатолітню партію влади
У Словаччині в суботу відбуваються вибори до парламенту, які можуть покласти край довголітньому правлінню лівоцентристської партії Smer Роберта Фіцо.