29 червня 2018

Статті
Одужання Греції: найглибшу фінансову кризу ЄС визнано завершеною
Греція остаточно вийшла зі стану фінансової кризи. У серпні Афіни отримають останній транш ЄС, після чого їхня економіка буде вважатися оздоровленою. Однак чи не зарано радіє ЄС та чи не доведеться йому йти на нові виплати?
Колонки
Саміт НАТО та очікування України: настав час змінити тактику
Більш прагматичний діалог вимагатиме чіткіших зобов’язань не лише від нас, але й від Альянсу і його держав-членів. Замінити частину гасел прагматикою – в наших інтересах...
Новини
17:39
Brexit: ЄС чекає на реалістичні пропозиції від Британії
За підсумками саміту в Брюсселі 27 держав ЄС повідомили Британію,що вона повинна підготувати "реалістичні і обґрунтовані пропозиції" про майбутні відносини з ЄС після Brexit
16:50
Меркель домовилась з Грецією та Іспанією про повернення біженців
Німеччина досягла з Іспанією та Грецією політичних домовленостей щодо співпраці в міграційній політиці.
16:07
Біля берегів Лівії могли загинути понад 100 мігрантів
Близько 100 мігрантів могли загинути після того, як їхній човен перекинувся поблизу лівійського узбережжя, повідомив в п'ятницю співробітник військово-морського флоту країни.
15:53
Аеропорт Львів хоче запустити рейси до Португалії і Франції
15:47
ЦВК визнала недійсними вибори у Кишиневі, де переміг опозиційний кандидат
Центральна виборча комісія (ЦВК) Молдови на засіданні 29 червня анулювала результати виборів в Кишиневі, на яких перемогу здобув проєвропейський опозиційний кандидат Андрій Нестасе.
15:22
В Україні відкриють посольство Ірландії
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками візиту до Ірландії повідомив про відкриття в Україні посольства цієї держави.
15:01
Трамп хоче виходу США з СОТ - ЗМІ
Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв топ-посадовцям своєї адміністрації про намір вивести США з Світової організації торгівлі.
14:29
Ар’єв оцінив шанси повернення Росії в ПАРЄ восени
Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв оцінив шанси повернення Росії до Асамблеї цієї осені.
13:57
Росія випробувала в Криму санкційну турбіну Siemens
Російське міністерство енергетики заявило в п’ятницю, що провело перші випробування виготовленої в Німеччині турбіни, встановленої в Криму всупереч санкціям ЄС.
13:26
Прем’єр Польщі задоволений компромісом ЄС щодо біженців
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький задоволений рішеннями першого дня саміту Європейського Союзу у Брюсселі на тему міграційної політики.
13:04
ЗМІ: лідери ЄС продовжили санкції проти РФ за 2 хвилини, Італія не протестувала
Під час обговорення лідерами ЄС продовження економічних санкцій проти Москви уряд Італії не зробив ніяких рішучих кроків, щоб зупинити антиросійські обмеження.
12:36
Уряд Болгарії вдруге за рік уникнув вотуму недовіри
Парламент Болгарії не зумів висловити вотум недовіри уряду, який ініціювала опозиція, звинувативши уряд в тому, що він не впорався зі зростанням злочинності та не зміг гарантувати верховенство закону.
12:13
фотоМером Амстердама вперше за багато століть стане жінка
Міська рада Амстердама ухвалила рішення про призначення 52-річної Фемке Галсеми на посаду мера міста.
11:59
Керівний орган ПАРЄ зробив крок до зняття санкцій з Росії
Бюро (керівний орган) парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило рішення про термінову розробку рішення, яке дозволить повернути російську делегацію до роботи в асамблеї.
11:46
Лідери ЄС готові до рішучої відповіді на протекціонізм Трампа
Лідери Європейського Союзу в п'ятницю заявили про свій намір рішуче реагувати на протекціонізм і закликали до прийняття нового закону ЄС про контроль за іноземними інвестиціями.
11:23
фотоУ США розстріляли редакцію газети: 5 загиблих
Внаслідок стрілянини у четвер, 28 червня, в офісі американської газети The Capital Gazette в місті Аннаполіс, штат Меріленд, загинули п’ять осіб, двоє отримали поранення.
11:00
"Ви наша єдина надія": косовські серби написали листа Путіну
Рух сербів Косова і Метохії "Батьківщина" 28 червня опублікував відкритий лист президенту Росії Владіміру Путіну з проханням не допустити визнання Косова на міжнародному рівні.
10:29
Лідери ЄС після багатогодинних переговорів домовились щодо міграції
Після понад 10 годин переговорів та спроби Італії заблокувати рішення лідери ЄС досягли домовленості щодо міграції на саміті в Брюсселі.
10:04
ЄС закликав Росію визнати відповідальність щодо MH17
Лідери Європейського Союзу закликали Росію визнати свою відповідальність за збиття Боїнга Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом в липні 2014 року.
09:46
Лідери ЄС домовились продовжити економічні санкції проти Москви
Лідери Європейського Союзу у п’ятницю на саміті в Брюсселі погодили продовження економічних санкцій проти Москви у зв’язку з анексією Криму та підтримкою сепаратистів на Донбасі ще на півроку.