Головою МЗС Великобританії став євроскептик

Вівторок, 15 липня 2014, 11:44

Після відставки міністра закордонних справ Великобританії Вільяма Хейга стало відомо, що на цей пост був призначений нинішній міністр оборони країни Філіп Хеммонд.

Як повідомляє The Spectator, цей політик вже встиг заробити репутацію переконаного євроскептика. Так, він заявив, що цілком підтримає вихід Великобританії з Європейського Союзу, якщо їй не будуть повернені повноваження, котрими вона володіла до вступу в ЄС.

Подейкують, що саме євроскептичний настрій став вирішальним при виборі кандидатури наступного глави МЗС, оскільки така позиція повністю відповідає намірам прем’єр-міністра Великобританії Девіда Камерона.

Філіп Хеммонд вважається верхівкою Консервативної партії вражаючим виконавцем, який голосував за жорстке скорочення бюджету, підготовку до виходу з Афганістану та програму резервування при Міністерстві оборони, уникнувши уваги з боку преси.

Торік він домовився з Майклом Гоувом, міністром освіти, що він голосуватиме за вихід Великобританії з ЄС, якщо стосунки між країною-членом та союзом не зміняться.  

"Якщо обирати між Європейським Союзом, яким він є зараз, і виходом з нього, тоді я за вихід", - сказав Хеммонд.

"Я вважаю, що ми повинні знайти краще рішення, більш сприятливе для Великобританії", - додав він.

Філіп Хеммонд також був одним з чотирьох членів кабінету міністрів, які заблокували питання одностатевих шлюбів, стверджуючи, що законопроекти були занадто суперечливими. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.