ОБСЄ розміщує спостерігачів з російського боку кордону з Україною

Четвер, 24 липня 2014, 16:38

ОБСЄ розмістить 16 своїх спостерігачів на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" (Ростовська область) на російсько-українському кордоні строком на три місяці.

Про це повідомив УНІАН.

"24 липня постійна рада ОБСЄ після десятиденних переговорів прийняла рішення про розміщення 16 спостерігачів Організації на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні строком на три місяці. Тим самим виконується одне з положень Берлінської декларації міністрів закордонних справ Німеччини, Росії, Франції й України від 2 липня", - говориться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Росія запросила спостерігачів ОБСЄ, не чекаючи виконання умови про припинення вогню на сході України, про яку йдеться в Берлінській декларації.

"Цей жест доброї волі було проявлено нами у відповідь на звернення німецької сторони і в прагненні сприяти припиненню кровопролиття і врегулюванню внутрішньоукраїнського збройного конфлікту", - говориться в повідомленні.

У МЗС РФ розраховують на швидке прибуття спостерігачів ОБСЄ до пунктів пропуску "Донецьк" і "Гуково".

"Сподіваємося, що їхній об'єктивний моніторинг ситуації на російсько-українському кордоні допоможе доведенню до світової спільноти правдивої інформації та створенню сприятливих умов для швидкого припинення військового протистояння на сході України", - говориться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.