Більша частина Угоди про асоціацію Грузії з ЄС набуде чинності 1 вересня

Четвер, 31 липня 2014, 09:44

Більша частина Угоди про асоціацію Грузії з ЄС, яка включає поглиблену і всеосяжну зона вільної торгівлі (DCFTA), набуде чинності 1 вересня, повідомила прес-служба МЗС Грузії в середу.

У повідомленні говориться, що Грузія оповістила ЄС про завершення необхідних внутрішньодержавних процедур для набуття чинності цією угодою.

Потім від генерального секретаріату Ради Євросоюзу в МЗС Грузії надійшла офіційна нота про завершення необхідних процедур для тимчасового використання частин цього документа, передає Інтерфакс.

"За процедурами Євросоюзу, відповідно до статті 431 Угоди про асоціацію Грузії з ЄС, тимчасове використання конкретних частин договору розпочнеться 1 вересня 2014 року", - сказано в прес-релізі зовнішньополітичного відомства Грузії.

При цьому наголошується, що "набуде чинності приблизно 80% Угоди про асоціацію, включаючи компонент поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі".

"Протягом періоду тимчасового використання угоди про асоціацію продовжать діяти ті положення угоди про партнерство і співробітництво між Грузією і Євросоюзом від 22 квітня 1996 року, які виходять за рамки тимчасового використання частин угоди про асоціацію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Угода про асоціацію Грузії з ЄС було підписано в Брюсселі 27 червня. Документ вже ратифікували законодавчі органи Румунії, Болгарії, Литви і Латвії. Для того щоб угода набула чинності, її повинні ратифікувати також в Європарламенті і в парламентах усіх країн-членів ЄС.

Парламент Грузії ратифікував Угоду про асоціацію з ЄС на позачерговому засіданні 18 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: