СОТ перевірить законність заборони Росією імпорту свинини з ЄС

Четвер, 31 липня 2014, 17:07

Євросоюз наполягає, щоб експерти з торгівлі і права Світової організації торгівлі (СОТ) оцінили законність заборони Росією імпорту свинини з ЄС.

Як повідомляє Delfi.lt, очікується, що до весни наступного року ЄС зможе ввести митні штрафи на російські продукти, аби покрити збитки від заборони на імпорт.

У середині липня на засіданні органу СОТ з вирішення спорів російські дипломати скористалися своїм правом не схвалювати пропозицію про формування незалежної групи експертів у сферах торгівлі та права.

За правилами СОТ, Росія може скористатися правом вето лише один раз, і цього разу вона не змогла блокувати пропозицію перенести розгляд спору в арбітражний суд.

Як стверджують експерти, Росія за рік закуповувала в ЄС свинини в середньому на 1,4 млрд євро ($1,9 млрд). Брюссель стверджує, що цей сектор ЄС через заборону втрачає майже 4 млн євро на день.

Нагадаємо, що 30 січня 2014 року Росія заборонила приймати продукцію свинарства з усіх країн Євросоюзу в зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней на його території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.