Замовлення промпідприємств Німеччини в травні скоротилися більше прогнозів

П'ятниця, 4 липня 2014, 10:15

Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини у травні знизився на 1,7% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства економіки ФРН, повідомляє Інтерфакс.

Опитані агентством Bloomberg аналітики в середньому прогнозували скорочення показника на 1,1%.

У квітні було зафіксовано зростання замовлень на 3,4%, а не на 3,1%, як повідомлялося раніше. Підвищення було максимальним із червня 2013 року.

Незважаючи на те, що нещодавні опитування та дослідження вказують на уповільнення темпів зростання німецької економіки, а конфлікт між Росією та Україною підвищив невизначеність на ринку, країна залишається лідером зростання в Європі.

За прогнозом Бундесбанку, ВВП Німеччини в цьому році зросте на 1,9%, у 2015 році - на 2%, тоді як зростання економіки єврозони складе 1% і 1,7% відповідно, згідно з очікуваннями Європейського центрального банку.

"Те, що показник знизився більше очікувань, головним чином пояснюється переглядом квітневого значення у бік підвищення, - сказав економіст Natixis Йоханнес Гарайс. - Цифри, як і раніше, істотно перевищують середні значення за перший квартал. Це свідчить про те, що основна тенденція як в німецькому промисловому секторі, так і в економіці країни в цілому, зберігається".

Експортні замовлення знизилися в травні на 1,2% порівняно з попереднім місяцем, внутрішні - на 2,5%.

Замовлення на товари повсякденного попиту впали в позаминулому місяці на 3,4%, зниження замовлень на інвестиційні товари склало 0,7%, на споживчі товари - 1,2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.