У Раді федерації пропонують карати росіян, які відпочивають за кордоном

Четвер, 7 серпня 2014, 18:54

Представники Ради федерації (верхньої палати парламенту Росії) пропонують посилити санкції, введені проти країн Заходу. Один із запропонованих механізмів - фінансові збори з громадян РФ, які виїжджають на закордонний відпочинок.

Про це повідомляє російське агентство ІТАР-ТАСС, яке цитує заступника голови комітету Ради федерації з бюджету і фінансових ринків Миколу Журавльова.

"Наша держава ще не вичерпала ресурс заходів, впровадження яких позитивно позначиться на вітчизняній економіці", - сказав він журналістам.

На думку парламентаря, необхідно вивчити доцільність обмеження поставок автомобілів, безрецептурних ліків, у яких є російські аналоги, ряду товарів широкого вжитку. "Крім того, обмеження можуть стосуватися консалтингових послуг і франчайзингу. Також слід підтримати внутрішній туризм, ввівши підвищені збори для тих, хто виїжджає на закордонний відпочинок", - запропонував він.

Він підтвердив, що заходи, які вводяться Москвою, є відповіддю на санкції ЄС.

"Неможливо нескінченно розмовляти з Росією мовою санкцій, і відповідні заходи (з боку РФ) повинні спонукати наших західних партнерів до зваженого діалогу як з економічних, так і з політичних проблем", - підкреслив сенатор Журавльов.

Як повідомляла "Європейська правда", в якості першого етапу санкцій Росія заборонила імпорт на територію РФ європейського продовольства, обмеживши доступ росіян до якісних продуктів харчування. В уряді РФ не виключають, що заборону буде поширено на інші групи товарів.

Варто зазначити, що санкції Євросоюзу, навпаки, передбачали заборону експорту чутливих матеріалів в РФ. Імпорт товарів народного споживання Брюсселем не обмежувався, оскільки це могло б створити незручності для європейських споживачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: