Росія замість Норвегії постачатиме рибу з Ґренландії та Фарерських островів

Четвер, 14 серпня 2014, 16:34

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович доручив профільним відомствам до кінця робочого тижня визначитися з можливістю імпорту риби з Фарерських островів і Гренландії.

Про це пишуть РІА "Новости".

"У мене питання до вас з приводу країн, які знаходяться в прикордонному стані, - це Фарерські острови та Гренландія. Ми їх все-таки допускаємо чи для цього потрібні якісь додаткові підстави?, - запитав Дворкович у глави Росриболовства Іллі Шестакова на селекторній нараді з регіонами РФ з питань, пов'язаних з обмеженням ввезення продуктів з ряду країн.

Шестаков повідомив, що в даний час питання з Фарерськими островами і Гренландією опрацьовується.

Шестаков повідомив, що лососева путина цього року йде не так добре, як очікувалося. Відзначається зниження вилову на 10-15% порівняно з минулим роком, а загальний обсяг вилову в даний час складає лише 65% від прогнозного. У зв'язку з цим відомство очікує зростання цін на червону рибу в Росії.

Натомість Норвегія , яка експортувала риби в Росію більш ніж на мільярд минулого року,  має намір підтримати свою рибну галузь, полегшивши для експортерів вихід на ринок України.

Про це заявила міністр рибного господарства Норвегії Елізабет Аспакер, яка зустрілася з керівництвом професійних об'єднань норвезьких виробників і експортерів морепродуктів, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Представники бізнес-спільноти внесли ряд конструктивних пропозицій, і сьогодні ми готові оголосити про перші заходи (спрямованих на підтримку галузі)", - зазначила міністр.

ЄвроПравда повідомляла, що уряд РФ отримав дані про зростання закупівельних цін на продукти після введеного ембарго на поставки з Євросоюзу та інших країн, що підтримали санкції проти Росії. Зокрема мова йде про ціни на червону рибу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: