Литовці маркують товари, що потрапили під російські санкції

Середа, 13 серпня 2014, 17:50

13 серпня в торгових центрах з'явилися перші продовольчі товари з російськими етикетками. Це продукти, які мали бути реалізовані на російському ринку, однак через введені санкції не потрапили на територію РФ.

Про це пише Delfi.lt.

З середи у великих ТЦ Maxima продають продукцію Pieno žvaigždės, призначену для російського ринку, а з четверга з'явиться продукція Vilkyškių pieninė. Наступного тижня з'явиться і асортимент Rokiškio sūris.

В першу чергу продають зернистий сир, а з четверга асортимент поповниться йогуртами, сметаною, сиром, сиром і т.д.

Щоб спонукати торгівлю, на ці товари буде діяти знижка 20-25%. Сподіваються продати товари протягом тижня.

За даними представників Махіма, через їх мережу свою продукцію хочуть реалізувати не тільки молочники, але і переробники м'яса.

"До нас звернулися представники компанії Biovela. Ми сіли з ними за стіл переговорів, перші угоди вже досягнуті. Якщо з'являться й інші постачальники, які потребують швидкої реалізації продукції, безсумнівно будемо говорити і шукати рішення", - сказано у відповіді мережі ТЦ DELFI.

Раніше глава Литовської продовольчо-ветеринарної служби Йонас Милюс сказав, що служба буде поблажливо ставитися до товарів з російськими етикетками та допоможе литовським виробникам.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.