Кіпр вимагає термінової зустрічі з приводу російських санкцій

Четвер, 14 серпня 2014, 13:44

Кіпр закликав Раду міністрів з питань сільського господарства і рибальства ЄС скликати засідання  і оцінити ситуацію, що склалася в Євросоюзі після впровадження російського ембарго, повідомив прес-секретар уряду Нікос Христодулідес.

Про це пише CyprusMail.

"Ми закликаємо ЄС оцінювати наслідки для кожної окремо взятої країни і в той же час брати до уваги всі особливі обставини", - йдеться в заяві.

Позачергове засідання Ради міністрів з питань сільського господарства і рибальства ЄС вже скликали на вимогу Австрії для визначення наслідків посухи.

Інші країни, зокрема Греція та Франція, також публічно висловили зацікавленість у тому, щоб ЄС знайшов заходи для боротьби з наслідками російських санкцій.

Водночас кіпрські фермери, які вирощують цитрусові і які постраждали від ембарго на суму10,7 млн євро, закликали власний уряд у вівторок відокремити свою позицію від інших країн-членів ЄС і шукати шляхів звільнення від обмежень. Разом з тим уряд Кіпру швидше намагатиметься домогтися компенсації, повідомляє видання.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.