Росія може змінити список заборонених санкціями продуктів

Середа, 13 серпня 2014, 15:05

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії припускає зміну списку продукції, забороненої для імпорту з країн ЄС та США, за підсумками моніторингу.

Про це заявила начальник управління контролю агропромислового комплексу Ганна Мирочиненко, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Обговорення положення на російському продовольчому ринку пройде у ФАС протягом серпня в рамках експертних рад з АПК і роздрібної торгівлі, пояснила вона.

"У ході експертних рад ми передбачаємо провести обговорення тих заходів, які спрямовані на насичення ринку, в тому числі в частині внесення змін до списку товарів, щодо яких запроваджено заборону", - уточнила Мирочиненко.

За словами представника ФАС, також допускається зниження митних ставок на низку продовольчих товарів. "Ми саме плануємо обговорити питання про ініціювання зниження ставок ввізного мита на ті товари, щодо яких запроваджено заборону, і які необхідні для того, щоб наситити внутрішній ринок", - додала вона.

Офіційний сайт Федеральної антимонопольної служби між тим повідомляє, що відомство готується до репресивних дії щодо постачальників тих продуктів, ціна яких виросла.

"ФАС на постійній основі здійснює моніторинг цін на водні біологічні ресурси. Ми уважно стежимо за ситуацією на ринку, особливо в світлі останніх політичних рішень (про введення санкцій) і неприпустимо необґрунтованого зростання цін", - заявив представник служби Вадим Соловйов, додавши, що ФАС вже звернувся до одного з постачальників лосося з вимогою обґрунтувати ціну.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

12 серпня урядом РФ було зафіксоване значне зростання оптових цін на деякі морепродукти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: