Французька митниця знищила 14 тис. китайських надувних крокодилів

Четвер, 14 серпня 2014, 18:24

Митники паризького аеропорту імені Шарля де Голля конфіскували і знищили 14 тис. вироблених в КНР надувних крокодилів, яких везли літаком з Гонконгу.

Про це в четвер повідомила прес-служба французької митниці, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Іграшки, розраховані на використання в басейнах і природних водоймах, призначалися для продажу на території Франції, проте з'ясувалося, що вони не були належним чином сертифіковані.

Прикордонники в аеропорту затримали вантаж, після чого експерти зі спеціалізованої митної лабораторії констатували, що крокодили "не відповідають нормам безпеки, що діють в Євросоюзі".

Крім цього фахівці визнали "суперечливим і таким, що вводить в оману" маркування на упаковці товару. Зокрема, на коробках було зазначено, що іграшку можна давати дітям до трьох років і вагою менше 45 кг, тоді як на самих гумових крокодилах були проштамповані піктограми, згідно з якими допустимо використовувати лише по досягненні дітьми шестирічного віку, причому вага дитини не повинна перевищувати 80 кг.

За 2013 рік через французьку митницю пройшло 3,6 млн іграшок. При цьому співробітники служби зареєстрували 7,1 тис. спірних випадків, викликаних невідповідністю ввезеного товару європейським нормам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: