У Парижі боряться із "замками кохання"

Понеділок, 11 серпня 2014, 18:18

У розпал туристичного сезону, коли закохані пари стікаються до центру Парижа, щоб закріпити на мосту замок як символ свого кохання та кинути ключ у Сену, міська влада прийняла сміливе рішення.

Про це пише The Independent.

З понеділка вони обклеюватимуть усі мости, обтяжені "замками кохання", стікерами. Таким чином влада сподівається спонукати пари замість закріплення замку зробити романтичний "селфі"  та розмістити в соціальних мережах з хештегом #lovewithoutlocks.

Справа в тому, що у червні секція огорожі мосту Мистецтв, обтяжена 500 кілограмами замків, обрушилася. Це спричинило тимчасове закриття пішохідного мосту, розташованого навпроти Лувру, пише видання. 

Закохані пари натомість перемістилися до інших мостів. Водночас кожен з них має статус пам'ятника архітектури - і міст Аршевеше біля підніжжя Нотр-Даму, і Новий міст, і міст Александра III.

"Ми не хочемо застосовувати репресивні заходи і карати туристів", - зауважив представник міської адміністрації в коментарі газеті Le Parisien.

Досі, незважаючи на онлайн-петицію двох американців, які закликали зняти замки і заборонити їх використання в майбутньому, туристи залишалися глухі до подібних прохань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: