Росія відмовиться від участі в ПАРЄ у разі продовження санкцій

Вівторок, 19 серпня 2014, 15:12

Делегація РФ поїде на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, але відмовиться від продовження діяльності в ній в 2015 році у випадку продовження санкцій.

Про це заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ, голова російської делегації Олексій Пушков, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Січнева сесія повинна буде підтвердити повноваження всіх делегацій, якщо тільки не буде заперечень", - пояснив Пушков. За його словами, основне питання полягає в наступному: чи будуть в ПАРЄ ініціативи, націлені на продовження санкцій щодо Росії, і яка буде їх доля.

"Такі ініціативи можуть бути, особливо з боку ряду держав, делегації яких відверто вороже до нас ставляться", - попередив глава думського комітету, назвавши серед таких, насамперед, делегації країн Балтії, Швеції, Грузії та деякі інші.

"Якщо санкції будуть продовжені, я не бачу причин, з яких російська делегація братиме участь у діяльності ПАРЄ і в наступному році", - підкреслив Пушков.

На питання про те, який вплив у цій ситуації здатна надати позиція керівництва ПАРЄ, глава делегації РФ сказав, що всі рішення будуть прийматися більшістю голосів.

"Але, природно, багато що залежить від загального настрою, яке буде панувати в цей момент в ПАРЄ", - вважає він.

"Таку пропозицію (про продовження санкцій) може бути висунуто, але воно може бути заблоковано. А враховуючи, що на зустрічі у вересні будуть брати участь керівники всіх основних політичних груп ПАРЄ, я так розумію, що вони проінформують своїх членів про зміст цих бесід і висловлять якусь позицію", - припустив Пушков.

Він розраховує, що після консультацій у Франції "вони висловлять пропозицію не продовжувати санкції щодо російської делегації".

Нагадаємо, російська делегація не брала участі у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.