Польський бізнес хоче звільнити купівлю заборонених яблук від оподаткування

Четвер, 21 серпня 2014, 10:57

Польські підприємці пропонують вирішити питання регуляції податкового законодавства таким чином, щоби вони могли закуповувати яблука, які постраждали від російського ембарго.

Таку пропозицію висунув один з найбільших польських підприємців, голова правління компанії Fakro Ришард Фльорек,  пише "Польське радіо".

Він заявив, що надлишок яблук можуть купувати польські фірми так, як купують воду в офіси — проте на перешкоді стоять деякі норми податкового законодавства: він пропонує розраховувати куплені працівникам яблука так само, як і мінеральну воду.

"Мінеральну воду можна придбати і зарахувати це в кошти діяльності фірми. Натомість, якщо я схочу тепер купити яблука, то від кожного з них мені треба відрахувати податки, страхування, кошти на лікування і Пенсійний фонд. Крім цього, порахувати, який із працівників з’їв скільки яблук, а це практично неможливо", — каже він.

За оцінками, цього року урожай яблук у Польщі може скласти близько 3 млн 200 тис. тонн.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей документ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.