ЗМІ: Наступна Єврокомісія буде консервативною та гендерно незбалансованою

Четвер, 21 серпня 2014, 16:26

Один тиждень залишився до терміну призначення майбутніх єврокомісарів, і лише для чотирьох з них номінантів ще не оголосили.

Проте наразі схоже на те, що наступна Єврокомісія буде "політично односторонньою та гендерно незбалансованою", пише Euractiv.

Двадцять чотири країни назвали своїх кандидатів, ще чотири країни пропустили кінцевий термін (1 серпня): Бельгія, Кіпр, Данія та Нідерланди.

Як пише видання, серед вже названих кандидатів прослідковується чітка тенденція - в основному це чоловіки від правих партій.

Оскільки 14 кандидатів представляють правоцентристські партії, схоже на те, що Європейська народна партія (ЄНП) отримає більшість посад в ЄК.

Таким чином, майбутня Єврокомісія буде менш політично різноманітною, ніж попередня, де у ЄНП було 13 постів, у соціалістів - 7,  а в лібералів - 8.

Наразі у соціалістів шість портфелів, а у лібералів тільки три.

Обраний президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що хотів би бачити більше жінок в новому складі, обіцяючи важливі посади і віце-президента державам, які висунуть жінок. У нинішній Єврокомісії дев'ять комісарів (або 33%) - жінки, проте Юнкер не зможе досягти або перевищити цю кількість, пише видання.

Наразі номіновано 19 чоловіків і лише чотири жінки.

Словенія є єдиною країною, у списку кандидатів якої було дві жінки. Однак очікувалося, що принаймні Данія висуне кандидатуру жіночої статі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: