Швейцарія розширила санкції проти Росії

Середа, 27 серпня 2014, 16:36

Влада Швейцарії 27 серпня посилила санкції проти Росії у зв'язку з подіями в Україні.

Санкційний список поповнився 11 прізвищами і назвами п'яти банків. На ведення бізнесу з ними Швейцарія наклала обмеження, повідомляється на офіційному сайті Федеральної ради Швейцарії.

"11 імен були додані до існуючого списку осіб та організацій, починати нові фінансові відносини з якими заборонено, а про вже існуючих необхідно повідомити влади", - йдеться в повідомленні.

Це заступник голови адміністрації президента Росії Олексій Громов, близькі друзі Рутіна Микола Шамалов, Юрій Ковальчук, Костянтин Малофєєв і Аркадій Ротенберг. Також в санкційний список попали і сепаратисти: "міністр внутрішніх справ Криму" Сергій Абісов,  "віце-голова Верховної ради ДНР" Борис Литвинов, а також "прес-секретар ЛНР" Оксана Чигрина.

Також наголошується, що доступ до ринку капіталу обмежений для п'яти російських банків.

Мова йде про Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Внэшекономбанк та Россельхозбанк. Щодо всіх цих фінустанов вже діють санкції ЄС.

Крім того, введені санкції проти військового концерну "Алмаз-Антей", Російського національного комерційного банку (фігурує в якості компаніх, а не фінустанови), а також авіаперевізника "Доброльот". Останній вже призупинив усі свої рейси внаслідок санкцій ЄС.

"Заявка на експортну ліцензію буде відхилена у разі, якщо товар призначений виключно або частково для військових цілей. Федеральна рада також вирішила внести зобов'язання повідомити про експорт певних товарів, які використовуються при видобутку нафти у відкритому морі, в Арктиці або проектах видобутку сланцевого газу в Росії", - говориться у повідомленні.

Як результат невизнання Швейцарією анексії Криму Росією, Федеральна рада ввела заборону на імпорт та  експорт деяких ключових товарів, які використовуються у видобутку нафти і газу, а також обмеження щодо інвестицій для Криму і Севастополя, додається в заяві.

"Федеральна рада вирішила розширити політику санкцій і вжити всі заходи, необхідні для того, щоб заходи, введені Євросоюзом, не могли бути обійдені через швейцарську територію", - йдеться в повідомленні ради.

Нагадаємо, 13 серпня Швейцарія ввела додаткові обмеження на експорт військової продукції в Україну і Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.