Елмар Брок: Санкції боляче б'ють по Росії

Середа, 6 серпня 2014, 11:08

Перші результати економічних санкцій ЄС щодо Росії вже видно. 

Про це заявив голова комітету закордонних справ Європарламенту Елмар Брок в інтерв'ю ТСН

Мова йде насамперед про відтік капіталу та відсутність нових інвестицій. "Росія перебуває у глибокій економічній кризі. І зараз в цій країні триває дискусія, чи може політика Путіна тривати далі. Дехто із радників Путіна стурбований таким розвитком, і це показує, що політика санкцій діє", - говорить він.

За його словами, розмови з "відповідальними людьми з Росії", свідчать про те, що санкції боляче б'ють по країні, і подальший економічний розвиток в РФ неможливий.

"Наприклад, в деяких випадках в Росії більше не зможуть добувати нафту, бо у них не буде потрібного технічного оснащення. Бо з банків іде відтік капіталу. Це драматичні наслідки для російської економіки", - наголошує європарламентар.

Водночас, санкції несуть серйозні збитки і для країн Євросоюзу. "Потрібно розуміти, що негативні економічні наслідки для Європи куди серйозніші, аніж для США", - говорить він.

Як відзначає Брок, у випадку Німеччини мова йде про 25-100 тис. робочих місць, які зараз потрапили у зону ризику. Проте країна готова їх понести.

Нагадаємо, вчора до санкцій проти Росії долучилася також Швейцарія, яка через ситуацію в Україні розширила санкційний список до 59 осіб, а також внесла до нього самопроголошені ЛНР та ДНР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.