Комуністи пропонують додати до заборони на ввезення в Росію алкоголь і тютюн

Четвер, 7 серпня 2014, 13:26

Депутати Держдуми від КПРФ Сергій Обухов і Валерій Рашкін запропонували прем'єр-міністру Дмитру Медведєву заборонити ввезення алкоголю, пива, газованих напоїв і тютюну з країн, що прийняли рішення про введення санкцій щодо російських компаній і громадян Російської Федерації.

Про це пише російське видання Коммерсантъ.

Як писала ЄвроПравда, згідно з розпорядженням прем'єр-міністра Росії Дмитра Мєдвєдєва уряд вже обмежив поставки м'яса, молочної продукції, овочів і фруктів.

Згідно з депутатським запитом, іноземний алкоголь, пиво і газовану воду "ніяк не можна віднести до суспільно значущих і корисних" продуктів, але в той же час накладення санкцій на ці категорії товарів "завдасть серйозного удару так званим західним демократіям та інтересам їхніх товстосумів", йдеться в повідомленні російських комуністів.

Один з ініціаторів запиту Сергій Обухов вважає, що подібні заходи матимуть суттєвий зовнішньополітичний ефект, оскільки "частка такої продукції на російському ринку значна".

Парламентарі також пропонують заборонити продаж іноземних спиртних напоїв, пива і тютюну в магазинах duty free в міжнародних аеропортах Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.