Олланд не збирається у відставку і просить Європу про терпимість до Франції

П'ятниця, 19 вересня 2014, 12:44

Президент Франції Франсуа Олланд  звернувся до Німеччини та інших європейських країн-партнерів з проханням дати країні час для здійснення реформ та поставитися з розумінням до ситуації, в якій вона знаходиться.

Про це пише EurActiv, посилаючись на слова Олланда під час прес-конфереції у Парижі 18 вересня.

"Наші німецькі друзі правильно роблять, що нагадують нам кожного разу про необхідність просування реформ…Ми їх робимо", - зазначив Олланд.

"Але не вимагайте від Франції зробити за 5 років те, що Німеччина зробила за 10 за більш сприятливих економічних обставин, за відсутності тиску дефіциту державного бюджету", - додав він.

Нагадаємо, що нещодавно уряд Франції визнав, що зможе досягнути цільового рівня дефіциту бюджету у 3% ВВП не раніше 2017 року.

Окрім цього, відповідаючи на запитання журналіста стосовно рекордно низького рейтинга народної підтримки у 13%, Олланд підкреслив, що не збирається подавати у відставку.

"Я продовжуватиму виконувати свої обов’язки у повній мірі. Популярність мене не хвилює, адже я президент, а не кандидат", - підкреслив Олланд.

Раніше Європейська правда писала про те, що парламент Франції вдруге висловив вотум довіри до уряду Олланда, хоча і без абсолютної більшості голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.