Один з основних рибокомбінатів Росії зупинив роботу через санкції

Вівторок, 2 вересня 2014, 16:04

Одне з найбільших підприємств по переробці риби в Росії "Мурманський рибокомбінат" зупинив роботу через відсутність сировини у зв’язку з російським ембарго.

Про це повідомляє  ІТАР-ТАСС з посиланням на керівника підприємства Михайла Зуба.

"Робота повністю припинена, оскільки поставки живої риби з норвезьких судів зупинені через санкцій. Ми вже зверталися з листами до голови уряду Росії, однак відповіді не отримали. Якщо проблема не буде вирішена, нам доведеться подати позов до уряду РФ", - підкреслив він.

Технологічно "Мурманський рибокомбінат" може приймати тільки живу рибу з наливних суден, які приходять з промислу. Однак промисел  живої риби в Росії практично не ведеться через технічну відсталість вітчизняного риболовецького флоту, підкреслив Зуб. За даними Росриболовства, в Росії працює тільки 2 подібних судна.

З цієї причини сировину підприємство закуповувало через механізм норвезьких аукціонів Norges Sildesalgslag і Norges Rafisklag, за якими укладені контракти на купівлю в другій половині 2014 року тріски, мойви, сайди, пікші і оселедця в обсязі 31 тис. тонн.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: