Стагнація у Франції триває другий квартал поспіль

Вівторок, 23 вересня 2014, 10:21

За результатами другого кварталу 2014 року обсяг ВВП Франції не змінювався другий квартал поспіль, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління Insee.

Про це повідомляє Інтерфакс.

У річному вираженні зростання сповільнилося з 0,8% у січні-березні до 0,1% в квітні-червні, як і очікувалося.

Держвидатки у Франції збільшилися на 0,4% в поквартальному і на 1,8% в річному вираженні. Витрати домогосподарств зросли відповідно на 0,4% і не змінилися за рік.

Капіталовкладення компаній скоротилися на 1,1% порівняно з попереднім кварталом і на 2,4% до квітня-червня минулого року.

У минулу п'ятницю міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service погіршило прогноз зростання ВВП Франції на 2014 рік з 0,6% до 0,4%, тоді як до держбюджету закладено 1%. У 2015 році агентство очікує посилення темпів зростання до 0,9%, до 2018 року - до 1,4%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція зможе досягти цільового рівня дефіциту бюджету в 3% ВВП не раніше 2017 року. 

На тлі стагнації французької економіки рейтинг президента Франції Франсуа Олланда впав у вересні до рекордного мінімуму - його підтримує лише 13% населення. Проте, як раніше писала "Європейська правда", парламент Франції висловив вотум довіри уряду Олланда вдруге за останні півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.