Французам дозволять працювати в неділю заради подолання кризи

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:14

Прем’єр-міністр Франції  Мануель Вальс заявив, що дозволить французам працювати по неділях аби забезпечити впровадження структурних реформ у країні.

Про це пише EurActiv, посилаючись на слова прем’єр-міністра на прес-конфереції у Берліні 22 вересня.

Під час свого візиту до Німеччини, очільник французького уряду зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель для обговорення економічних реформ та співробітництва між країнами.

"Я маю більшість у парламенті для впровадження необхідних реформ. Ми виконаємо наш обов’язок перед Європою", - заявив Вальс у Берліні.

Він зазначив, що головною метою Франції є відновлення конкурентоспроможності національної економіки.

"Ми почнемо впроваджувати довгоочікувані структурні реформи. Йдеться про місцеві реформи, стимуляцію зростання економіки та введення дозволу на працю у вихідні дні, а саме в неділю. Окрім цього, ми хочемо зробити простішими адміністративні вимоги", - пообіцяв прем’єр-міністр.

Слід зазначити, що наразі в країні по неділях не працюють навіть супермаркети через існуючі обмеження.

Меркель оцінила план Вальса як "амбітний", та нагадала про те, що Франція має дотримуватися Пакту стабільності та зростання.

"Важливо, щоб ми дотримували зобв’язань, які взяли на себе раніше", - зазначила канцлер Німеччини.

Проте, депутати Бундестагу поставилися до пропозицій Вальса зі скептицизмом.

"Зовнішньої та безпекової політики Франції недостатньо для того, щоб вважати себе лідером. Французький уряд має також проводити раціональну економічну та фінансову політику", - заявив заступник голови правоцентристської фракції Бундестагу Андреас Шокенгоф.

Нагадаємо, раніше уряд Франції визнав, що зможе досягти цільового рівня дефіциту бюджету у 3% ВВП через складну економічну ситуацію не раніше 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: