В Сенаті хочуть відключити російські банки, що підпали під санкції, від SWIFT

П'ятниця, 26 вересня 2014, 09:39

Дев'ять американських сенаторів звернулися з офіційним листом до голови міністерства фінансів США Джейкоба Лью, в якому закликали посприяти відключенню російських банків, які підпали під санкції, від міжнародної платіжної системи SWIFT.

"Ми закликаємо вас, пане Лью, застосувати всі можливі дипломатичні методи для того, щоб переконати фінансові інституції ЄС негайно відключити російські банки, що підпали під санкції ЄС, від системи міжнародних розрахунків SWIFT, головний офіс якої знаходиться в Брюсселі", - йдеться у листі.

Сенатори зазначають, що "такий захід дозволить зберегти єдність існуючої фінансової системи і разом з тим стане ефективним інструментом проти Росії".

Законотворці наголошують на нагальності відключення від SWIFT Сбербанку Росії, проти якого було порушено кримінальну справу з приводу фінансування ним сепаратистів на сході України.

У листі підкреслено, що такі заходи можуть стати ефективним інструментом у загальній протидії Заходу "неприйнятній дестабілізації ситуації в Україні та методом попередження подальших загроз європейській стабільності" з боку Росії.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон виступав з пропозицією відключення російських банків від SWIFT. Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін робив заяву про те, що відімкнення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів призведе до скорочення російського ВВП на 5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: