У РФ кажуть, що не зможуть повністю замінити продукти з ЄС

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:53

Росія може не впоратися з повним заміщенням імпорту продуктів, які підпали під ембарго РФ.

Про це йдеться у висновку рахункової палати Росії ""Про федеральний бюджет на 2015 рік і на плановий період 2016 і 2017 років".

"Потенціал імпортозаміщення в секторі продовольчих товарів у даний час лімітується обмеженими можливостями наявних виробничих потужностей в харчовій промисловості", - йдеться в доповіді.

Мова йде насамперед про деякі види м'ясної та молочної продукції.

"З урахуванням можливих санкцій з боку України на поставки сільськогосподарської і продовольчої продукції на територію РФ обсяг імпортованих сільськогосподарських і продовольчих товарів, щодо яких застосовано санкції, може скласти приблизно 45% загального обсягу зазначених товарів", - резюмували фахівці палати.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Раніше повідомлялося, що на заміщення імпортних продуктів, що потрапили під російські контрсанкції, потрібно більше 600 млрд руб (близько 15 млрд доларів - ред.).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: