У Німеччині хочуть замінити "зеленого чоловічка" на "зелену жіночку"

Фото
Четвер, 13 листопада 2014, 11:54

Дортмундські соціал-демократи та "зелені" виступили з ініціативою замінити зображення "зеленого чоловічка" на частині світлофорів на "зелену жіночку" з метою дотримання гендерної рівності.

Про це повідомляє німецьке видання Die Welt.

"З огляду на рівність жінок і чоловіків введення зображення жінки на світлофорі було б логічним", - йдеться у тексті пропозиції.

фото: picture alliance / dpa

"Ми виступили за заміну зображень на зламаних світлофорах, а не вимагали замінити половину пристроїв у місті. Ми не очікували, що ініціатива зустріне такий опір", - зазначив речник партії "зелених" Дортмунда Себастьян Пастущик.

Крім того, на думку авторів ініціативи, було б непогано модернізувати світлофори, зображення на яких не мінялося з 1960-х років.

Проте ця ініціатива не знайшла підтримки місцевої ради.

Зокрема, "зелених" і соціал-демократів звинуватили у тому, що вони відволікають увагу від більш важливих проблем, зокрема проблеми біженців і можливого закриття Рурського вугільного басейну.

Ця пропозиція також викликала бурхливу дискусію в соцмережах, зокрема, була подана зустрічна ідея помістити на світлофорах зображення пари людей.

Це вже не перша така ініціатива. Зокрема, ідею помістити на світлофорі зображення жінки було втілено в життя у 2004 році в німецькому місті Цвіккау.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.