ЄС допоможе молочникам з країн Балтії

Середа, 19 листопада 2014, 11:27

ЄС підтвердив надання пакету допомоги виробникам молочної продукції з країн Балтії, які поостраждали від російського ембарго.

Загальний розмір фінансової підтримки становитиме 28 млн євро, йдеться у заяві єврокомісара з питань сільського господарства і розвитку сільських районів Філа Хогана.

Обсяг підтримки, що надається кожній з трьох країн складатиме  6,9 млн євро для Естонії, 7,7 млн євро для Латвії та 14.1 млн євро для Литви, на основі відповідних рівнях виробництва молока у 2013-2014 роках у межах національних квот.

"Я абсолютно усвідомлюю значний вплив, який здійснило російське ембарго на виробників молочної продукції в трьох балтійських країнах", - зазначив Хоган.

"Коли ми дивимося на частку національного виробництва, раніше експортованогодо Росії та падіння цін з початку кризи, ми бачимо, що в молочній галузі в Латвії, Литві та Естонії особливо постраждали", - додав єврокомісар.

Раніше повідомлялося, що уряд Латвії прийняв рішення про виділення постраждалим від російського ембарго виробникам молока допомоги у розмірі 7,9 млн євро.

Нагадаємо, молочники звинувачували європейських чиновників у тому, що з часу введення Росією ембарго на продовольчі товари з країн Заходу, ЄС не надав жодної фінансової підтримки виробникам молочної продукції.  В зв’язку з цим вони погрожували провести страйки у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: