М'ясники Бельгії готуються до звільнень, молочники - до зниження цін на продукцію

П'ятниця, 8 серпня 2014, 10:53

Російські обмежувальні заходи у сільськогосподарському та харчовому секторах у відповідь на санкції ЄС особливо позначаться на бельгійському м'ясному тваринництві, заявив представник керівництва Бельгійської м'ясної федерації Тьєррі Смагг.

Про це передає Інтерфакс.

"Російське ембарго на продовольчі продукти неминуче призведе до звільнень", - наводять у четвер його слова бельгійські ЗМІ.

За оцінкою Смагга, з 5 тис. зайнятих у галузі працівників доведеться звільнити близько 500.

З початку року Бельгія вже не могла експортувати в Росію свинину після виявлення в Литві випадків африканської чуми свиней.

"Ми розраховували знайти якесь рішення до вересня, але тепер ембарго підтверджено на тривалий період. Члени нашої федерації змушені зробити з цього висновки", - зазначив Смагг.

Холодильники бельгійських боєнь, повідомляють місцеві ЗМІ, забиті м'ясом, яке не можна продати. На підприємствах, особливо орієнтованих на Росію, частина персоналу вже позбавлена роботи.

Федерація м'ясників поки розраховує знайти інші ринки для збуту яловичини. Її експортувалося в Росію значно менше, ніж свинини, заборона на яку вже обійшлася сектору в 40 млн євро за перше півріччя.

У свою чергу молочний сектор країни побоюється зниження цін на молоко. Бельгійські підприємства галузі експортували в 2013 році на 20 млн євро своєї продукції в Росію.

Тут поки не бояться звільнень, оскільки Росія для молочників Бельгії, що експортують продукції на 500 млн євро в рік, не найважливіший ринок.

Однак не виключено, що непрямим чином рішення про ембарго може відбитися і на них - наприклад, призвівши до зниження цін за дисбалансів на європейському молочному ринку, викликаних російським забороною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: