В Європі починає роботу єдиний банківський регулятор

Вівторок, 4 листопада 2014, 09:27

З 4 листопада розпочинає роботу європейське відомство з банківського нагляду, яке входить до складу Європейського центрального банку і створене в рамках нової програми з контролю за банками.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Європейське наглядове відомство буде працювати з понад 120 крупними банками, на долю яких припадає близько 85 % банківських активів єврозони.

Головними завданнями відомства, яке очолить француженка Даніель Нуі, є формування стабільної банківської системи в Європі та надійний контроль за її діяльністю.

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле розцінив початок роботи наглядового відомства як "хорошу новину для платників податків". За його словами, фінансова та банківська криза показали, що національні контролюючі органи не здатні стежити за крупними банками, діяльність яких виходить за рамки однієї держави. Тому правильно було передати нагляд за ними Європейському центральному банку.

Рішення про створення єдиного механізму нагляду, а також єдиного механізму вирішення проблем та систему захисту вкладів було прийняте наприкінці минулого року на саміті ЄС в Брюселі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.